Hardloopshorts voor kinderen

Is het buiten lekker warm en ben je van plan om te gaan hardlopen, dan kun je kiezen voor een hardloopshort. Een hardloopshort is een korte broek die tot boven de knieën komt. Je knieën zijn blessuregevoelig, vooral bij kinderen in de groei. Omdat het daarom belangrijk is dat de knieën goed warm blijven, is een short alleen geschikt bij hogere temperaturen. Lees meer...

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verschillende shorts

Je kan kiezen uit een strakke hardloopshort of een wijde hardloopshort. Natuurlijk is het belangrijkste dat je je lekker voelt in de broek, maar hou er rekening mee dat er wel wat verschillen zijn tussen deze shorts.

De strakke hardloopshort

De strakke hardloopshort wordt ook wel korte tight of korte sportlegging genoemd. De short zit als een legging om je benen heen en biedt daardoor ondersteuning aan je spieren. Een tight houdt je lichaamswarmte goed vast en laat weinig tot geen wind en tocht door. Doordat de tight strak tegen je huid zit, voorkomt deze wrijving tussen de benen en worden schuring en irritaties voorkomen.

Een wijder hardloopshort

Trek je liever geen strakke tight aan, dan kun je ook kiezen voor een wijdere hardloopshort. Wil je wel de voordelen ervaren van een strakke hardloopshort, trek dan een compressieshort onder je wijde short aan. Je profiteert dan van de voordelen en voelt je toch op je gemak. Een aantal wijdere shorts zijn van zichzelf voorzien van een binnenbroek, ook deze binnenbroek biedt dezelfde voordelen als een tight.

De juiste maat

Het is belangrijk om de juiste maat te dragen. In de maattabellen kun je vinden welke maat je nodig hebt. Deze maattabellen verschillen per merk.

Tips

Met reflecterende accessoires zorg je ervoor dat je altijd goed opvalt en gezien kan worden door andere weggebruikers.

Heb je nog vragen over hardloopshorts? Stel ze gerust aan onze klantenservice.