Skihandschoenen en wanten voor kinderen

Niets zo vervelend als koude handen.. Zorg dat jouw kind wanten of skihandschoenen draagt tijdens het sleeën, een sneeuwballengevecht of een dag op de piste! Zo blijven de handjes niet alleen lekker warm, maar zijn ze ook goed beschermd bij een val.

Lees meer...

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Handschoenen of wanten?

In handschoenen is er voor iedere vinger een apart gedeelte, hierdoor kun je je vingers apart van elkaar bewegen en kun je dus makkelijker iets vastpakken. Een want bestaat maar uit twee gedeeltes: een kleine voor de duim en een grote voor de rest van de vingers. Bij een want is er meer ruimte voor isolatiemateriaal, waardoor de handjes iets warmer kunnen blijven dan in handschoenen. Met wanten kan jouw kind wel minder goed dingen vastpakken.

Veiligheid voor alles

Handschoenen en wanten houden de handjes niet alleen lekker warm, ze beschermen ze tijdens bijvoorbeeld een val. Ski’s en snowboards kunnen erg scherp zijn, het is dus verstandig om handschoenen altijd aan te houden op de piste!

Materiaal

De meeste handschoenen zijn gemaakt van polyester en de handpalm is vaak voorzien van een vlak met materiaal dat goede grip biedt. Daarnaast komt het altijd wel een keer voor dat kinderen vallen, of in een sneeuwballengevecht terecht komen. Het is dan ook fijn als hun handschoenen ook waterdicht zijn.

Zowel handschoenen als wanten zijn gemakkelijk om aan te trekken, de onderkant is vaak voorzien van een elastische band of aantrekkoord. Hierdoor kan voorkomen worden dat er sneeuw of wind in de handschoen komt. Let erop dat de handschoenen of wanten voorzien zijn van een touwtje die om de pols kan worden gedaan. Als de handschoenen dan toch uit worden gedaan, dan blijven deze in ieder geval aan de mouwen hangen en raken ze niet kwijt!