Hardloop caps

Om tijdens de warme zomerdagen zonder problemen te kunnen hardlopen is een hardlooppet geen overbodige luxe. Deze beschermt de ogen tegen de zon en voorkomt het verbranden van het gezicht. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Adidas-Aeroready-P-B-Zonneklep-2202041516
19,95
Rogelli-Liberty-Cap-2-0-2303201607
11,95 -20% 14,95 Adviesprijs
Asics-Essential-Cap-2302061427
11,95 -20% 14,95 Adviesprijs
Rogelli-Liberty-Cap-2-0
12,95 -13% 14,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Waarom een pet dragen tijdens het hardlopen?

Wanneer het weer buiten wat aangenamer wordt, krijgt iedereen zin om te gaan hardlopen. Op zonnige dagen moet er wel met een aantal factoren rekening worden gehouden. Zo verlies je meer vocht in de warmte, waardoor er dus meer gedronken moet worden tijdens en na het hardlopen. Een ander gevaar met dit mooie weer is de zon. Tijdens het hardlopen verbrand je snel en als je dan ook nog eens te weinig hebt gedronken kan dit uiteindelijk gevaarlijk zijn. Verbranding van het gezicht kan gemakkelijk worden tegengegaan door het dragen van een hardlooppet. Deze beschermt niet alleen het gezicht tegen UV-stralen, maar de klep houdt ook de zon uit de ogen. Zomerse dagen gaan vaak gepaard met warm weer, onthoud goed dat de kracht van de zon niet gelijk staat aan de temperatuur. Ook al lijkt het niet altijd even zonnig, de zon heeft in de zomer veel kracht waardoor je ook verbrand als die niet zo fel schijnt.

Naast de hitte zorgt de hardlooppet er ook voor dat transpiratievocht niet in de ogen komt. Wel zo prettig, niets zo vervelend als bezig zijn met je ogen vrij te houden van transpiratievocht tijdens het hardlopen. Ook houdt de hardlooppet je hoofd koel en blijft je zicht goed ondanks het felle zonlicht. Bij Plutosport.nl is een ruim assortiment te vinden waarbij de hardlooppet is voorzien van vochtregulerende eigenschappen en luchtdoorlatende delen. Tip: wil je voor langere tijd een koele nek hebben? Stop dan eventueel een spons aan de achterkant van je pet!

Naast dat de hardlooppet vele voordelen heeft bij mooi weer, is de pet is ook nog eens multi-inzetbaar, want bij slecht weer zorgt het ervoor dat er ook geen regen en wind in je ogen komt!

Tip

De hardlooppet kan gewoon in de wasmachine en gewassen worden op een normaal programma. Was de pet niet té heet. Doe de pet in de was bij kleding met vergelijkbare kleuren. Doe de pet na de was niet in de wasdroger, dan kan de pet krimpen of zijn vorm verliezen.

Toch nog vragen over de hardlooppet? Stel ze gerust aan onze klantenservice.