Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Skisokken

Veel mensen bereiden zich zo goed mogelijk voor op hun wintersport vakantie, maar vergeten daarbij vaak wel een belangrijk ding. De skisokken zijn een vaak onderschat item van de wintersport outfit. Waarom zijn de skisokken zo belangrijk? Lees meer...

1-24 van 103

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 103

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Koude voeten

Koude voeten kunnen een plezierige dag op de piste verpesten. Goede skisokken kunnen dit voorkomen. Een fout die vaak gemaakt wordt is dat wanneer de sok dikker is, deze ook ‘beter’ is. Dit is een fabel. Dikke sokken zorgen ervoor dat er meer stuwing wordt veroorzaakt in de schoen waardoor de kans groter is dat je bijvoorbeeld tintelende voeten krijgt. Op deze manier zorgen dikkere sokken voor minder controle.

Om koude voeten te voorkomen zijn veel skisokken gemaakt van merinowol, deze wol isoleert heel goed en kriebelt niet. De wol is goed in het afvoeren van zweet en blijft voor een lange tijd fris.

Drukpunten

Bij het skiën komt er veel druk op de onderbenen en voeten af, waardoor drukpunten kunnen ontstaan op de schenen en voeten. Veel skisokken hebben daarom verdikte en verstevigde stukken op de plaatsen waar je last kunt krijgen. Wanneer er normale sokken worden gedragen dan kunnen deze plekken veel pijn opleveren en dit verminderd het skiplezier. Ook zullen gewone sokken op deze plaatsen veel sneller slijten dan goede skisokken.

Tip

Voor een nog beter gevoel in de skischoenen zijn er ook anatomisch gevormde sokken, deze vormen zich naar de voet. Of de sokken anatomisch gevormd zijn kun je zien in de productomschrijving.

Toch nog vragen over de skisokken? Stel ze gerust aan onze klantenservice.