Hard-shell skihelmen

Een hard shell skihelm heeft een harde buitenzijde en een zachte binnenzijde. De harde buitenzijde zorgt ervoor dat de helm in tact blijft en de zachte binnenzijde vangt de grootste schok op, waardoor de gevolgen van een ongeluk zo klein mogelijk blijven.

Lees meer...

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hard-shell skihelmem

De skihelmen met een hard shell constructie gaan vaak heel wat jaren mee, ze zijn dus heel duurzaam. De hard shell skihelmen zijn (bijna) niet kapot te krijgen en zijn dan ook heel populair onder freestylers en off piste skiërs en snowboarders. Door het zwaardere gewicht van de helm is deze niet ideaal voor recreatieve wintersporters, daarnaast bieden deze helmen ook minder ventilatie dan een in-mold skihelm of een hybride skihelm.

De hard shell skihelm bestaat uit twee lagen, namelijk de harde buitenzijde en de zachte schuimlaag aan de binnenkant. Deze twee lagen zijn, in tegenstelling tot een in-mold skihelm, niet in elkaar gegoten. Door deze constructie ontstaat er een zeer dikke buitenzijde, waardoor de skihelm zeer stevig is en daardoor ook heel veilig.