Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

Trailrunning schoenen voor dames

Loop jij graag hard in de duinen, in het bos of in de bergen? Niet alle hardloopschoenen zijn geschikt voor hardlopen in de natuur op onverharde paden. Trailrunning schoenen bieden extra grip die je goed kan gebruiken op onverharde paden. Let wel op, deze schoenen zijn niet geschikt voor het hardlopen over verharde wegen. Lees meer...

15 Artikel(en)

15 Artikel(en)

Functie trailrunning schoenen Moet je tijdens je hardloopronde over een klein stukje onverhard pad, dan is dat geen probleem en hoef je daar geen speciale schoenen voor aan te schaffen. Ga je een groot stuk over een onverharde weg lopen, dan raden wij je wel aan speciale trailrunning schoenen te dragen.

Tijdens het hardlopen op verharde wegen krijgen je gewrichten elke stap een klap van ongeveer 3 á 5 keer het lichaamsgewicht te verduren. Op onverharde paden is dit een stuk minder waardoor je minder demping vanuit je hardloopschoenen nodig hebt. Wel heb je op onverharde paden meer grip nodig, omdat je met gladdere en onvoorspelbare ondergronden te maken krijgt. Trailrunning schoenen bieden in verhouding met standaard hardloopschoenen dan ook minder demping, maar meer grip.

De voordelen

Trailrunning schoenen hebben een betere grip op onverharde paden dan neutrale hardloopschoenen. Met trailrunning schoenen is het geen probleem om over gladde ondergronden te lopen, zoals zand, modder en gras. Je spieren en gewrichten krijgen minder klappen te verduren tijdens het hardlopen over onverharde paden, dan wanneer je loopt over verharde paden. Daarom hebben trailrunning schoenen minder demping dan neutrale hardloopschoenen.

Als je op standaard hardloopschoenen gaat hardlopen over onverharde paden, ga je bewust of onbewust geforceerd lopen. Dit kan voor nare blessures zorgen. Andersom bieden trailrunning schoenen niet voldoende demping om te lopen op verharde paden, waardoor je gewrichten veel te verduren krijgen en ook dit kan voor blessures zorgen.

Tips

Check de bijbehorende maattabel voor de juiste maat. Dit kan per merk verschillen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.