Trailschoenen dames

Ga jij graag hardlopen in de duinen, in het bos of in de bergen? Veel gewone hardloopschoenen zijn alleen geschikt voor het lopen over geasfalteerde wegen. Trailschoenen zijn daarentegen speciaal ontworpen voor het lopen op onverharde paden en beschikken daarom over andere eigenschappen dan gewone hardloopschoenen. Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Trailschoenen versus hardloopschoenen

Als je tijdens je normale hardloopronde een klein stukje over een onverhard pad loopt, is dat natuurlijk geen probleem en heb je geen speciale trailschoenen nodig. Als je echter gaat trailrunnen ligt dat toch iets anders, onverhard terrein vraagt immers om andere eigenschappen dan een geasfalteerde weg!

Tijdens het hardlopen op verharde wegen krijgen je gewrichten bij elke stap een klap van ongeveer 3 á 5 keer het lichaamsgewicht te verduren. Op onverharde paden is dit een stuk minder, waardoor je minder demping vanuit je schoenen nodig hebt. Wel heb je op onverharde paden meer grip nodig, omdat je met gladde en onvoorspelbare ondergronden te maken krijgt. Trailschoenen voor dames bieden in verhouding met standaard hardloopschoenen dan ook minder demping, maar meer grip.

Ook het dragen van je trailschoenen als je gaat hardlopen wordt sterk afgeraden. De kans is dan namelijk heel groot dat je je noppen kapotloopt op de harde wegen en dat zou natuurlijk zonde zijn! Daarnaast bieden de trailschoenen niet genoeg demping om de klappen van het neerkomen op de harde grond op te vangen en heb je waarschijnlijk binnen no-time een blessure te pakken.

Goede trailschoenen

Wist je dat je aan het profiel van de trailschoenen af kunt lezen voor welke ondergrond de desbetreffende schoenen precies bedoeld zijn? Heeft de trailschoen grote noppen en veel ruimte tussen de noppen? Dan zijn deze schoenen uitermate geschikt voor zachte of zelfs natte paden. Deze schoenen zorgen er namelijk voor dat je je voet stevig neer kunt zetten en je niet snel uit zult glijden. Heeft de schoen juist meerdere kleine noppen? Dan biedt deze trailschoen juist veel grip op gladde en hardere ondergronden.