Hardloopshorts voor heren

Een hardloopshort is een korte broek die geschikt is voor hardlopen. De hardloopshort is er in strakke en wijdere modellen en is alleen geschikt om te dragen bij hogere temperaturen. Als het buiten frisser is helpt de short ook niet mee om de spieren te verwarmen en met koude spieren heb je meer kans op blessures. Lees meer...

Producten 1-24 van 57

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 57

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten hardloopshorts

Er zijn verschillende soorten hardloopshorts. Er zijn strakke hardloopshorts, ook wel tights genoemd en er zijn wijde hardloopshorts. Het is maar net waar je je prettig in voelt. Belangrijk is dat de hardloopshort gemaakt is van materiaal dat transpiratievocht snel kan afvoeren. Er zijn wel wat verschillen tussen een tight en een wijde hardloopshort.

Korte tight

Een korte tight is een strakke korte broek en wordt ook wel een korte sportlegging genoemd. Doordat de korte tight strak om je benen zit, geeft de broek ondersteuning aan je spieren. Hierdoor verzuren de spieren minder snel en houd je het hardlopen langer vol. Een tight laat weinig wind en tocht door en zorgt ervoor dat je lichaamswarmte goed wordt vastgehouden.

Wijde short

Het kan zijn dat je het niet prettig vindt om in een strakke tight te lopen. Een wijde short is dan een optie. Vaak hebben wijde shorts een binnenbroek. Deze binnenbroek biedt dezelfde voordelen als de korte tight. Bevat de wijde short geen binnenbroek, dan kan je ervoor kiezen om een compressieshort onder de short aan te trekken. Je hebt dan ook de voordelen van een strakke tight.

Materiaal

Het is belangrijk dat de hardloopshort gemaakt is van een materiaal dat vocht goed kan afdrijven. Sommige merken passen een speciale technologie toe die zorgt voor deze vochtafdrijvende eigenschap. Nike gebruikt bijvoorbeeld de Dri-Fit en Stay-Cool technologieën en Asics noemt de techniek de MotionDry technologie.

Waar je verder nog op kan letten is of de hardloopshort afgesloten zakken bevat, zodat je bijvoorbeeld je sleutel veilig kan opbergen. Dit is terug te vinden in de productomschrijvingen van de shorts.

Wasvoorschriften

Was je hardloopshort volgens de wasvoorschriften. Deze kan je vinden op het label aan de binnenkant van de short. Gebruik in ieder geval geen wasverzachter en hang de short op om te drogen.

Om ervoor te zorgen dat transpiratievocht geen kans krijgt om in de broek te trekken, raden we je aan de short zo snel mogelijk na het hardlopen te wassen.

Tips

Sommige shorts bevatten reflecterende elementen. Dit kan je aanvullen door het dragen van reflecterende accessoires om nog beter zichtbaar te zijn in het donker.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.