Thermobroeken voor kinderen

Een skijas en een skibroek zijn niet altijd voldoende om je kind te beschermen tegen de kou tijdens de wintersport. Het is belangrijk ook aan onderlagen te denken. Trek een thermobroek onder de skibroek van je kind aan en het lichaam van je kind is in alle omstandigheden beschermd.

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Campri-Basic-Thermo-Broek-Junior
10,95 -27% 14,95 Adviesprijs
Avento-Thermal-Pants-Junior
12,95 -35% 19,95 Adviesprijs
Campri-Basic-Thermo-Broek-Junior-2-pack-
18,95 -37% 29,95 Adviesprijs
Avento-Thermal-Pants-Junior-2-pack-
23,95 -31% 34,95 Adviesprijs
Craft-Thermo-Tight-Junior-2110260820
49,95 -17% 59,95 Adviesprijs
Craft-Core-Dry-Active-Comfort-Thermo-broek-Junior-2212021111
29,95 -25% 39,95 Adviesprijs
Avento-Thermal-Pants-Junior-2-pack-
12,95 -63% 34,95 Adviesprijs
Avento-Thermobroek-Junior
9,95 -50% 19,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Comfortabel op de piste

Een thermobroek kan je over het ondergoed van je kind aantrekken. Een thermobroek is in staat zweet af te voeren en het lichaam op temperatuur te houden. Een isolerend luchtlaagje tussen de thermobroek en de huid van je kind zorgt voor warmte. Trek over de thermobroek een skibroek aan en je kind is beschermd tegen kou, sneeuw, regen en wind en kan ongehinderd plezier maken in de sneeuw.

De juiste temperatuur

Belangrijk is dat je kind het niet koud krijgt tijdens de wintersport. Een skibroek biedt niet altijd voldoende bescherming en het aantrekken van een thermobroek onder deze skibroek biedt de oplossing. Er ontstaat een laagje lucht tussen de huid en de thermobroek welke ervoor zorgt dat het lichaam van je kind warm wordt gehouden. Een thermobroek moet goed aansluiten, maar je kan hier wel een klein beetje mee spelen. Zit de thermobroek wat ruimer, dan is het laagje lucht wat groter en houdt het lichaam meer warmte vast. Het ademende vermogen van een thermobroek zorgt ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd. In vergelijking met thermoshirts hebben thermobroeken een kleiner ademend vermogen. Dit is omdat benen minder zweten en warmte produceren dan het bovenlichaam.

Welk materiaal is geschikt?

De meeste thermobroeken worden gemaakt van merinowol of polyester. Het grootste voordeel van deze materialen is dat ze vocht goed afvoeren. Daardoor blijft het lichaam droog. Het zijn lichte en zachte materialen, zodat je kind bijna niet doorheeft dat hij of zij een thermobroek aanheeft. Vaak kan wol een beetje kriebelen, maar merinowol kriebelt niet en blijft daarnaast lang fris ruiken. Polyester is een stof die zijn vorm goed behoudt.

Salopettes

De meeste thermobroeken hebben lange broekspijpen, maar er zijn ook thermobroeken met korte broekspijpen. Daarnaast zijn sommige broeken voorzien van salopettes. Dit houdt in dat de broek ook een bovenstuk heeft elke om de schouders worden gedragen, waardoor de broek niet af kan zakken. Vooral voor kinderen is dit zeer handig, omdat zij speels zijn en vaak vallen.

Thermobroeken die geen salopettes hebben, bevatten vaak een elastische tailleband, zodat de broek goed aansluit. De thermobroeken die platte naden hebben of naadloos zijn dragen extra comfortabel.

Tips

Was de thermobroek volgens de wasvoorschriften. Zo blijft de broek het langste goed en blijft je kind goed beschermd.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.