Skikleding kind

Ga je voor het eerst skiën? Welke skikleding trek je dan aan? Belangrijk is dat je het warm hebt op de piste en je goed kan bewegen in je skikleding. Wij leggen je uit waar je outfit uit moet bestaan en aan moet voldoen. Lees meer...

Producten 1-24 van 196

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 196

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Drie laagjes

Voor je bovenlichaam raden wij je aan het 3-lagensysteem als richtlijn te nemen. Dit systeem houdt in dat je meerdere laagjes over elkaar heen trekt om je lichaam op de juiste temperatuur te houden. Tussen de verschillende laagjes ontstaat een luchtlaagje die zorgt voor warmte en comfort. De eerste laag die je aantrekt om lekker warm te blijven is thermokleding. Thermokleding trek je over je ondergoed aan en moet goed aansluiten. Thermokleding voert zweet af naar de volgende laag, zodat je lichaam droog en warm blijft.

Als tweede laag kun je een skipulli of een fleece aantrekken. Het luchtlaagje dat ontstaat tussen de eerste en de tweede laag heeft een isolerende werking waardoor warmte goed wordt vastgehouden. Het zweet van de eerste laag wordt door deze tweede laag verder afgevoerd naar de derde laag. Is het erg koud buiten dan kun je ook twee tussenlagen over elkaar heen aan trekken. Is het warm weer, dan is deze tweede laag de laag die je het eerste uittrekt.

De derde laag bestaat uit een skijas. Een skijas beschermt je tegen sneeuw, regen en wind en voert daarnaast het zweet van de eerste twee lagen naar buiten toe af. Skijassen kunnen allerlei handige extra’s bevatten, zoals ritsen die je open kan doen voor ventilatie of een speciaal vakje voor je skipas.

Skibroek

Aangezien je onderlichaam minder warmte produceert en minder gevoelig is voor kou, heb je hier voldoende aan twee lagen. Als eerste laag trek je een thermobroek aan en de laag daarboven bestaat uit een skibroek. Belangrijk is dat je goed kan bewegen in de broeken en dat er geen sneeuw via de onderkant van de broekspijpen naar binnen kan komen.

Skipakken

Alleen voor kinderen zijn er ook skipakken. De jas en de broek zitten dan aan elkaar vast waardoor sneeuw geen kans krijgt om naar binnen te dringen. Extra belangrijk is dan wel de juiste maat te kiezen, zodat de bewegingsvrijheid niet belemmerd wordt.

Last but nog least

Ten slotte zijn we aangekomen bij de voeten want ook deze moeten beschermd en warm gehouden worden. Skisokken zijn voorzien van speciale verdikkingen op de plekken die veel te verduren krijgen tijdens het skiën, bijvoorbeeld de schenen en hielen. Zorg wel dat je de juiste maat hebt want anders werken de ondersteunende delen niet en heb je meer kant op blaren.

Goed voorbereid op wintersport

Als je gaat wintersporten wil je natuurlijk kleding dragen die warm en waterdicht is. De waterdichtheid van wintersportkleding wordt gemeten in waterkolom, wat de verschillende waardes inhouden kun je aflezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: De wintersportkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De wintersportkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de wintersportkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De wintersportkleding blijft ook bij langere sneeuwbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De wintersportkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De wintersportkleding is bestand tegen zware sneeuwbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

 

Zorg dat de wintersportkleding die je meeneemt ademend is en goede ventilatie biedt. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je het minder snel heel warm krijgt en wanneer dat wel het geval is, wordt transpiratievocht afgevoerd naar de buitenlucht. Kortom, de waterdichte laag mag vocht van binnen naar buiten doorlaten, maar niet andersom.

Tips

Getapete naden zorgen ervoor dat er geen water via de naden van skijassen en skibroeken naar binnen kan komen.

Bij elke kledingsoort geven we je nog meer informatie en tips. Heb je dan nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.