Thermosets voor kinderen

Alleen een skijas en skibroek zijn niet voldoende om je kind voor te bereiden op de verschillende weersomstandigheden. Door je kind een thermoshirt en thermobroek aan te trekken, blijft zijn/ haar lichaam droog en kan er ongehinderd worden gespeeld in de sneeuw.

Lees meer...

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Comfortabele sneeuwpret

Een thermoshirt en thermobroek trek je aan over het ondergoed van je kind. Doordat deze thermoset vrijwel direct tegen de huid zit, ontstaat er een laagje lucht tussen de huid en de set. Dit laagje lucht zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur op peil blijft. Daarnaast is een thermoset in staat om zweet af te voeren, zodat het lichaam van je kind droog blijft. De dikte van de stof kan per thermoset verschillend zijn. Is de thermoset van een dikke stof gemaakt, dan biedt deze vooral veel warmte. Is de thermoset van dunnere stof gemaakt, dan ligt de focus vooral op het afvoeren van zweet.

Bepaal aan de hand van de activiteiten die je kind in de sneeuw doet of hij of zij een dikke of dunne thermoset nodig heeft. Zit je kind veel op een slee, dan is het belangrijk dat de thermoset vooral warmte biedt. Is je kind veel aan het bewegen, dan is het juist belangrijk dat de focus ligt bewegingsvrijheid en deels op het bieden van warmte. In combinatie met andere kledinglagen, heeft je kind het in alle omstandigheden warm.

Over de thermoset kan je je kind een skipulli of fleece aantrekken. Deze laag zorgt voor het vasthouden van warmte en het verder afvoeren van zweet naar de volgende laag. Deze tweede laag heeft zogezegd een isolerende functie.

Tot slot trek je je kind een skijas aan, welke bescherming biedt tegen sneeuw, regen en wind. Voor het onderlichaam zijn twee lagen voldoende. Trek een skibroek aan over de thermobroek en je kind heeft het warm genoeg.

Welk materiaal is geschikt?

Thermosets worden gemaakt van materiaal dat vocht snel afvoert, licht van gewicht is en snel droogt. Polyester en merinowol zijn veel gebruikte materialen. Nog een voordeel van polyester is dat het zijn vorm behoudt en van merinowol dat het niet kriebelt en lang fris blijft ruiken. Sommige thermosets zijn voorzien van stretch waarmee het draagcomfort wordt verhoogd. Ook platte naden zorgen voor een hoger draagcomfort.

Tips

Was de thermoset volgens de wasvoorschriften. Deze voorschriften staan beschreven op het waslabel aan de binnenkant van de thermoset. Was je niet volgens deze instructies, dan kunnen belangrijke eigenschappen van de set verloren gaan en wordt je kind niet optimaal beschermd!

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.