Review: de beste hardloopschoenen van Asics

Door Stéfani Warning - fanatiek hardloopster

Hardlopen is een ideale manier om je hoofd leeg te maken, fit te blijven en jezelf uit te dagen. Het liefst springt Stéfani ’s ochtends vroeg haar bed uit voor een rondje hardlopen, maar hardlopen kun je altijd en overal. Bovendien heb je er niet veel voor nodig, maar goede hardloopschoenen zijn wel van essentieel belang. Zo heb je minder kans op blessures, maar het maakt je rondje hardlopen ook een stuk comfortabeler én efficiënter.

Goede hardloopschoenenGoede hardloopschoenen
Fotografie: Aimée Mooiman

Goede hardloopschoenen

Goede hardloopschoenen maken het lopen leuker, maar hoe vind je de perfecte schoenen? Het aanbod in hardloopschoenen is enorm en dat kan best overweldigend zijn. Laat je niet verleiden door de looks, want het allerbelangrijkste is dat de schoenen lekker zitten. Denk maar aan een broek met te strakke broekspijpen die omhoog kruipt tijdens het rennen. Als de schoenen niet lekker zitten dan belemmert het je tijdens het rennen. Mijn allereerste hardloopschoenen kocht ik van het merk ASICS en het merk blijft favoriet. Sterker nog, inmiddels heb ik diverse modellen. In deze blog vertel ik je meer over drie verschillende type hardloopschoenen van ASICS.

ASICS Gel-Cumulus 24ASICS Gel-Cumulus 24
Fotografie: Aimée Mooiman

ASICS Gel-Cumulus 24

Bij de keuze voor de juiste schoen is het aan te raden om bij jezelf na te gaan wat je precies van plan bent. Ga je recreatief aan de slag of ga je voor prestatielopen? Voor mijn eerste hardloopschoenen maakte ik de keuze voor allround hardloopschoenen. Hiermee kun je alle kanten op. De ASICS Gel-Cumulus 24 is zo’n veelzijdige hardloopschoen, die geschikt is voor diverse vormen van hardlopen. Niet voor niets is deze schoen populair. De pasvorm, prijs en kwaliteit zijn goed.

De hardloopschoenen sluiten goed aan om mijn voeten en voelen licht aan Bovendien zorgt de gel laag in de zool voor extra comfort. Dat maakt deze hardloopschoenen geschikt voor zowel rustige als langere runs. Ze zijn in diverse kleuren en uitvoeringen te koop. Wat mij betreft, mogen hardloopschoenen wel opvallen. Ik koos dan ook voor een opvallend kleurtje mint groen. Deze hardloopschoenen van ASICS draag ik niet alleen tijdens het hardlopen, maar ook met andere buitensporten, zoals bootcamp of tijdens een potje basketballen met mijn kinderen

ASICS Gel-Nimbus 24ASICS Gel-Nimbus 24
Fotografie: Aimée Mooiman

ASICS Gel-Nimbus 24

Ken je van die schoenen die zo lekker zitten dat je ze het liefst altijd aanhoudt? De ASICS Gel-Nimbus 24 is zo’n schoen. Deze hardloopschoenen staan net als de ASICS Gel-Cumulus bekend om de goede pasvorm en kwaliteit. Deze hardloopschoenen zijn mijn absolute favoriet. Ze voelen aan als sokken, zijn nog lichter dan de Gel-Cumulus én bevatten meer gel in de zool. Meer gel betekent meer demping, waardoor deze hardloopschoenen nog beter de schokken opvangen tijdens het hardlopen. De goede demping van deze schoenen maakt de ASICS Gel-Nimbus dan ook populair voor langere afstanden. De hoge mate van comfort helpt mij om gemakkelijker vele kilometers af te leggen zonder mijn voeten te overbelasten. De schoenen voelen superzacht en flexibel aan, maar bieden stabiliteit. Mijn voeten schuiven niet tijdens het hardlopen. Met deze hardloopschoenen ga ik zonder twijfel nog honderden kilometers maken. Ik vind de schoenen er ook mooi uitzien. Mijn ASICS Gel-Nimbus 24 schoenen hebben een mooie donkerblauwe schoen met paarse accenten, maar deze schoenen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. 

Wist je dat de ASICS Gel-Nimbus 24 is gemaakt volgens het 'gender specific' principe? Dit houdt in dat de schoen perfect passend is gemaakt voor de vrouwenvoet en steun geeft waar nodig. 

ASICS Gel-Sonoma 6 G-TXASICS Gel-Sonoma 6 G-TX
Fotografie: Aimée Mooiman

ASICS Gel-Sonoma 6 G-TX

Met de ASICS Gel-Cumulus en Gel-Nimbus hardloopschoenen loop je goed op geasfalteerde wegen. Als je van de gebaande paden afgaat, dan kun je beter overweg met een trailschoen. De ASICS Gel-Sonoma 6 G-TX is speciaal ontworpen voor het buitenleven. Deze veelzijdige en ideale schoen heeft een zool met een betere grip waardoor je stabieler en veiliger rent. Zo zijn ze geschikt voor trailruns, maar ook voor lichte wandelingen en andere buitenavonturen. Deze schoenen houden je voeten droog als je door nat gras of de regen rent, omdat het bovenwerk is gemaakt van waterafstotende stof. Deze schoenen trek ik graag aan tijdens een rondje hardlopen over onverharde paden. Deze trailschoenen geven mijn voeten voldoende steun en stabiliteit. Ook hoef ik met deze schoenen niet bang te zijn voor wortels, stenen, takken, water of modder. Deze trailschoenen mogen dan ook zeker niet ontbreken tijdens mijn zomervakantie in Oostenrijk.

De juiste maat Asiscs hardloopschoenenDe juiste maat Asiscs hardloopschoenen
Fotografie: Aimée Mooiman

De juiste maat Asics hardloopschoenen

Bij schoenen draait het echt om de maat. Als je gaat passen, kun je dit het beste ’s avonds doen, omdat je voeten dan iets groter zijn. Je voeten kunnen namelijk uitzetten tijdens het hardlopen. Voor een goede pasvorm moet er een beetje ruimte zitten tussen je tenen en de neus van de schoen. Als je de schoenen aan hebt, moet je je tenen nog kunnen bewegen. De hardloopschoenen van ASICS vallen over het algemeen klein. Het advies is dan ook om één maat groter dan je reguliere schoenmaat te bestellen. Bij de meeste modellen staat op de website ook een maattabel die je kunt gebruiken om de juiste maat te bepalen. Mijn reguliere schoenmaat is 38, maar van ASICS draag ik bijna altijd maat 40. Voor iedere type hardloper is er een geschikt model beschikbaar!