Snorkelmasker versus snorkelset

Als je op vakantie bent en er is water in de buurt, is het een gemiste kans als je niet de onderwaterwereld hebt ontdekt. Zowel binnen als buiten Europa heb je prachtige plekken om te snorkelen! Snorkelen is niet eng, maar wel kan een full face snorkelmasker verschillen van een snorkelset. Benieuwd naar wat de verschillen zijn én welke van de twee het beste past bij jouw wensen?

Is snorkelen moeilijk?

Nee, het is niet moeilijk! Zowel kinderen als volwassen kunnen zichzelf snel aanleren hoe je moet snorkelen. Het belangrijkste is dat je goed kan zwemmen en je niet in paniek raakt als je met je snorkelmasker óf snorkelset het water ingaat. De kunst is om zo rustig mogelijk te blijven en dan gaat de rest vanzelf. Zorg dat alles goed op je gezicht zit, niet te strak maar ook niet te los zodat er geen (zout)water in je ogen kan komen. Vervolgens haal je rustig adem, laat je jezelf meedeinen met het water en je zult je al snel als een vis in het water voelen!

Hoe gebruik je een snorkelset?

Laten we vooropstellen dat snorkelsets verkrijgbaar zijn in verschillende prijsklassen en dat je dat terugziet in de kwaliteit onderwater. Een snorkelset bestaat uit een duikbril een losse snorkel, let er bij de snorkel op dat het deze niet te kort is, hierdoor kan er namelijk water inlopen en dat wil je natuurlijk niet. Bij het kiezen van de juiste duikbril is het belangrijk dat de bril goed aansluit op je gezicht, zodat er geen water in kan lopen. Door middel van het elastiek aan de achterkant kun je de duikbril juist afstellen, zorg er wel voor dat je het elastiek niet te strak doet.

Wist je dat je het beste wat speeksel uit kunt smeren op de glazen van je duikbril voordat je gaat snorkelen? Het klinkt misschien onsmakelijk, maar het zorgt ervoor dat je bril niet beslaat tijdens het snorkelen! 

Hoe gebruik je een full face snorkelmasker?

De laatste jaren kunnen we er niet omheen, een full face snorkelmasker is hét snorkelgadget! Waar je bij een snorkelset twee losse delen hebt, is dit bij het snorkelmasker één geheel. Het fijne aan een full face snorkelmasker is dat er geen water in je mond kan komen tijdens het snorkelen en een ander groot voordeel is dat het masker niet of nauwelijks beslaat. Veel snorkelmaskers zijn voorzien van een opvallende tuit aan de bovenkant, deze tuit zorgt ervoor dat er geen water in het masker kan stromen en door de opvallende kleur val je ook op in het water. Mocht je het spannend vinden om voor het eerst te snorkelen, zijn je zenuwen snel verdwenen met het gebruik van een snorkelmasker.

Wat is populairder: een snorkelmasker of snorkelset?

Het is maar net aan wie je deze vraag stelt, jongeren zullen eerder geneigd zijn om te kiezen voor een snorkelmasker omdat het een trend is. Het snorkelset is daarentegen meer bekend onder duikerliefhebbers en bij de wat oudere generatie die al jaren voor hun plezier snorkelen. Het is maar net wat je gewend bent! Mocht je snorkelen naar een niveau hoger willen tillen is het wel aan te raden om te kiezen voor een snorkelset. Je hebt namelijk veel verschil in kwaliteit bij duikbrillen en snorkels, een full face snorkelmasker is qua kwaliteit meer bedoeld voor iemand die een paar keer per jaar even snorkelt.

Snorkelmasker versus snorkelset

Met zowel het snorkelmasker als het snorkelset kun je de mooiste vissen spotten onderwater, het is dus zeker aan te raden om altijd één van de twee mee te nemen op reis. Een full face snorkelmasker is perfect voor de vakantieganger die het snorkelen bijvoorbeeld wat spannender vindt. Het snorkelset is voor diegene die graag snorkelen en het ervoor over hebben om wat meer te investeren in goed materiaal. Bij een snorkelset zitten soms al flippers, dan kun je voor de full experience gaan!

Tip: smeer je tijdens het snorkelen altijd goed in met zonnebrand of nóg beter: draag een shirt tijdens het snorkelen. Door de weerkaatsing van het water verbrand je extra snel!

Lees meer watersport tips, trends & adviezen

Bekijk de watersportcollectie
Supboard kopen? Dit moet je weten!
Watersport

Supboard kopen? Dit moet je weten!

Voor je kunt gaan suppen, heb je natuurlijk een supboard én een peddel nodig! Maar hoe weet je nu welk supboard goed is voor jou? Is een duurder supboard ook echt beter dan een goedkoop supboard?

arrow-right Lees meer
Welke wetsuit moet ik kopen?
Watersport

Welke wetsuit moet ik kopen?

Nederland is onlosmakelijk verbonden met water, het is dan ook niet zo gek dat veel Nederlanders zich graag op, in en om het water begeven! Helaas staat Nederland ook bekend om het wisselvallige weer en de niet al te hoge temperaturen... Een wetsuit is dan ook een onmisbaar item in de garderobekast van watersportliefhebbers!

arrow-right Lees meer
Waarom suppen zo populair is?
Watersport

Waarom suppen zo populair is?

Suppen is hot! En dat vinden wij niet zo gek, want het is een superleuke activiteit, die ook nog eens heel goed is voor je gezondheid! Daarnaast kun je het suppen zo zwaar maken als je zelf wilt, waardoor het dus een sport is die iedereen uit kan oefenen!

arrow-right Lees meer
Supboard kiezen? Wij geven je de onmisbare tips!
Watersport

Supboard kiezen? Wij geven je de onmisbare tips!

Als je op zoek gaat naar een nieuw supboard, kan het verstandig zijn om jezelf een beetje in te lezen! Het kiezen van een supboard vraagt dus om enige voorbereiding en daar helpen wij je graag bij!

arrow-right Lees meer
Welke sup peddel heb ik nodig?
Watersport

Welke sup peddel heb ik nodig?

Als je gaat suppen, zijn een supboard én een suppeddel natuurlijk onmisbaar! Veel supboards worden geleverd met een gratis peddel. Dat is natuurlijk wel heel handig voor beginners, maar als je met enige regelmaat gaat suppen, is de kans groot dat je toch op zoek gaat naar een peddel die helemaal aansluit bij jouw lengte en niveau!

arrow-right Lees meer
Kajakken voor beginners: wat neem je mee?
Watersport

Kajakken voor beginners: wat neem je mee?

Welke kleding trek je aan, waar laat je je waardevolle spullen en moet je een zwemvest aan tijdens het kajakken? Vele vragen die een beginner zichzelf afvraagt als hij of zij voor het eerst op pad gaat met de kajak. Wij hebben de antwoorden!

arrow-right Lees meer
De voordelen van een STX sup board
Watersport

De voordelen van een STX sup board

Bij het kiezen van het perfecte sup board vergelijk je waarschijnlijk verschillende merken met elkaar. Sla dan zeker de sups van STX niet over!

arrow-right Lees meer
Snorkelen voor beginners
Watersport

Snorkelen voor beginners

Snorkelen is niet alleen een hele leuke activiteit, maar het is ook nog eens heel eenvoudig te leren! Voor veel mensen heeft snorkelen maar één nadeel en dat is dat de duikbril niet zo comfortabel zijn... Maar met de komst van het snorkelmasker is dat probleem verleden tijd!

arrow-right Lees meer
Kano of kajak?
Watersport

Kano of kajak?

Welke boot past beter bij jou: de kano of de kajak? En wat is eigenlijk het verschil tussen een kano en een kajak? Een kajak is wel altijd een kano, maar een kano is niet altijd een kajak... Snap jij het nog? Wij leggen het je graag uit!

arrow-right Lees meer
Reddingsvest of zwemvest?
Watersport

Reddingsvest of zwemvest?

De woorden reddingsvest en zwemvest worden nogal eens door elkaar gebruikt, het is dan ook niet zo gek dat het verschil tussen deze twee woorden niet helemaal duidelijk is. Maar er is wel degelijk een groot verschil!

arrow-right Lees meer
Waterpret!
Watersport
Zwemmen

Waterpret!

Yes! De zomer komt er weer aan en dat betekent natuurlijk… ZWEMMEN! Nouja, zwemmen? We bedoelen natuurlijk lekker relaxen op een luchtbedje of chillen in het minizwembad in de achtertuin! Wij hebben de leukste opblaasartikelen voor je op een rijtje gezet!

arrow-right Lees meer
Kan ik veilig zwemmen in buitenwater?
Watersport
Zwemmen

Kan ik veilig zwemmen in buitenwater?

De zomer is begonnen en nu de zon zich niet meer achter de wolken verschuilt is het tijd voor een lekkere frisse duik! Nu is zwemmen in het buitenwater van Nederland wel even iets anders dan een duik nemen in de prachtig helderblauwe Middellandse Zee.

arrow-right Lees meer