Hardlopen drinksystemen

Tijdens het hardlopen verlies je veel vocht. Om op een gezonde manier door te kunnen lopen is het van belang je vochtbalans op peil te houden. Bij langere trainingen moet dit tijdens de training al gebeuren. Wij hebben alle handige hardloopaccessoires om je daarbij te helpen. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Camelbak-Podium-Chill-Bidon-700ml-2303091541
€ 17,95 -10% € 19,95 Adviesprijs
Camelbak-Podium-Chill-Bidon-710ml-2402201344
€ 19,95
Camelbak-Podium-700ml-Bidon-2202041642
€ 14,95
Sorteer op sort-descending

 

Hoeveel moet ik drinken tijdens het hardlopen?

Tijdens een ronde hardlopen van minder dan een uur, of minder dan 10 kilometer, is het vaak niet nodig om te drinken tijdens het lopen. Wanneer het erg warm is, is het verstandig dit wel te doen. Zorg er wel voor dat je van tevoren goed drinkt, dit moet ongeveer 250-500 ml zijn. Ook achteraf drinken is erg belangrijk. Om te weten hoeveel er gedronken moet worden kun je jezelf wegen voor en na de training. Het gewicht dat je kwijt bent moet vermenigvuldigt worden met factor 1,5. Bijvoorbeeld: (80-79) x 1,5 = 1,5 liter. Per kilo die verloren is moet dus 1,5 liter water worden gedronken. Doe dit niet in één keer, maar verspreid dit over meerdere uren na de training.

Wat voor drinksystemen zijn er voor het hardlopen?

Er staat niet altijd water langs de kant, zoals bij wedstrijden vaak wel het geval is. Daarom is het belangrijk het drinken zelf mee te nemen. Er zijn verschillende drinksystemen die handig zijn wanneer je een lange afstand gaat hardlopen. Wij lichten de verschillende opties toe en wat de bijbehorende voordelen zijn.

Drinkrugzak

Een drinkrugzak is dé rugzak voor de lange afstanden, ze zijn licht in gewicht en voorzien van verstelbare banden waardoor ze op jouw lichaam kunnen worden afgesteld en goed blijven zitten. Je drinkt uit de slang die vanuit de tas loopt, bij sommige dringrugzakken heb je zelfs de mogelijkheid om de slang dicht te zetten. 

Drinkgordel

Een andere manier is de drinkgordel, hier kun je jouw bidon en proteïnebar in opbergen. Het is een soort riem die om je heupen heenzit en die je niet voelt als je aan het rennen bent. 

Tip

Gebruik je een bidon dan kun je hier d.m.v. een elastiekje gemakkelijk een gelletje aan vastmaken om mee te nemen.

Toch nog vragen over de drinksystemen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.