Driekwart hardloopbroeken

Voor koud weer is er de lange hardloopbroek, voor warm weer is er de korte hardloopbroek, maar wat als het te warm is voor een lange broek, maar te koud voor een korte hardloopbroek? Dan is er altijd nog de driekwart hardloopbroek! Lees meer...

22 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

22 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een driekwart hardloopbroek?

Je hardloopprestatie gaat vooruit door het dragen van de juiste hardloopbroek. Een tight is een strakke hardloopbroek die de spieren warm houdt en ervoor zorgt dat je spieren minder vermoeid raken. Doordat de tight strak om je benen zit, laat deze minder tocht door en wordt je lichaamswarmte beter vastgehouden. Daarnaast voorkomt de strakke tight wrijving waardoor er geen schuurplekken vormen tussen de benen. Belangrijk is dat het materiaal van de tight ademt en dat deze transpiratievocht snel afvoert.

Seizoen

Een driekwart hardlooptight is perfect om te dragen in de overgangsperioden tussen de seizoenen. Een driekwart hardloopbroek is een brug tussen de lange- en de korte hardloopbroek. Belangrijk is dat gewrichten en spieren voldoende warm gehouden. Het voordeel van de driekwart hardloopbroek is dat deze over de knieën valt, de knieën dus warm houdt en zo stijfheid en de kans op blessures verkleint. Zo is er voor ieder seizoen de juiste hardloopbroek en kun je het gehele jaar comfortabel en met plezier hardlopen!

Materiaal en technologieën

Er zijn merken die een speciale techniek toepassen in de hardlooptight. Zo past Nike de Nike Dri-Fit en Stay Cool technologie toe en Asics de Asics MotionDry technologie. Beide technieken zorgen ervoor dat het transpiratievocht snel wordt afgevoerd en dat het lichaam droog en koel blijft aanvoelen. Van belang is dat de hardloopbroek is gemaakt van ademend materiaal en materiaal dat vocht afdrijvende eigenschappen bezit.

Wasvoorschriften

Was je driekwart hardloopbroek direct na het sporten, zodat transpiratievocht niet kan intrekken. Gebruik geen wasverzachter en hang de driekwart hardloopbroek op om te drogen. Lees altijd het wasetiket aan de binnenkant van de hardloopbroek.

Tips

Sommige driekwart hardloopbroeken bevatten een klein zakje waar je bijvoorbeeld een sleutel in op kan bergen.

Kijk goed naar de bijbehorende maattabel. Per merk is het verschillend hoe de broek valt.

Iedere driekwart hardlooptight heeft een uitgebreide productomschrijving. Mocht je toch nog vragen hebben, kun je altijd terecht bij onze klantenservice!