Skischoenen

Het zijn waarschijnlijk niet de schoenen die je het liefste draagt, maar toch zijn ze een essentieel onderdeel van de ski outfit! Zonder skischoenen kun je namelijk ook niet skiën. Lees meer...

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De juiste pasvorm

Skischoenen zijn zwaar en ze lopen niet echt lekker. Gelukkig is dat ook niet waar de schoenen voor worden aangeschaft! De schoenen klikken namelijk aan je ski’s en vanaf dat moment hoef je er ook niet meer mee te stappen. De schoenen moeten dan ook vooral lekker zitten als je stilstaat en op een bepaalde manier druk uitoefent. Als je niet de juiste schoenen hebt kan dit leiden tot zeer pijnlijke voeten en het kan zelfs invloed hebben op je prestaties tijdens het skiën.

Om de juiste maat te kiezen moet je eerst rechtop gaan staan in de schoenen, raak je nu licht de voorkant van de schoen aan met je tenen? Dat is ook de bedoeling! Je kunt nu in de “skihouding” gaan staan, als het goed is raak je nu niet meer de voorkant aan. Let op dat je hielen niet loskomen van de zool, dat zou er namelijk op duiden dat de schoen te klein is.

Kinderen zijn altijd in de groei en uiteraard wil je niet elk jaar nieuwe skischoenen moeten kopen. Om dit te voorkomen zijn de skischoenen voor kids die bij ons te vinden zijn allemaal verstelbaar. Zo groeien de schoenen als het ware met jouw kind mee!

Tips

Knip je teennagels voordat je je skischoenen gaat passen, de lengte van de nagels zou invloed kunnen hebben op de maat van de schoen.

Doe tijdens het passen van je skischoenen ook je skisokken aan, deze heb je op wintersport immers ook aan.

Maak de schoenen niet te strak vast, dan kan de schoen gaan knellen waardoor je voeten minder goed doorbloed worden en je koude voeten krijgt.