Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Driekwart hardlooptights voor dames

Is het te warm voor een lange hardlooptight en te koud voor een korte? Geen probleem, de driekwart hardlooptight biedt uitkomst. De driekwart tight valt tot over je knieën. Je knieën blijven hierdoor warm, wat de kans op stijfheid en blessures vermindert. Lees meer...

15 Artikel(en)

15 Artikel(en)

Voordeel van een tight

Doordat een tight strak om je benen zit, kan je er vrij in bewegen. Nog een voordeel van een tight is dat er geen wrijving kan ontstaan en je daardoor geen irritatieplekken krijgt. Daarnaast laat een tight weinig tot geen tocht door en houdt de tight je spieren warm.

Het seizoen

Een driekwart tight is een goede oplossing om te dragen tijdens de overgangsperioden tussen de seizoenen. De lengte van een driekwart tight zit tussen een lange en een korte tight in, hij valt tot net over je knieën. Je knieën blijven warm, waardoor de kans op blessures en stijfheid kleiner wordt. Kies de juiste lengte en loop ieder seizoen comfortabel hard!

Droog en comfortabel

Het materiaal waarvan een driekwart tight gemaakt is, moet vocht goed kunnen afvoeren. Op die manier blijft je lichaam droog en comfortabel aanvoelen. Een elastische tailleband zorgt ervoor dat de broek goed aansluit om je lichaam. De toevoeging van elastaan zorgt dat de broek nog comfortabeler zit.

Nike past haar eigen technieken toe in de driekwart tight, de Dri-Fit en Stay Cool techniek. Deze technieken zorgen ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd en je droog en koel blijft aanvoelen. Zo zijn er meer merken die een techniek toepassen. In de productomschrijvingen kun je lezen welke technieken zijn gebruikt in de tights en wat de uitwerking hiervan is.

Wasvoorschriften

De wasvoorschriften staan beschreven op het label aan de binnenkant van de driekwart tight. Volg deze wasvoorschriften op, zodat belangrijke eigenschappen van de broek niet verloren gaan. Probeer je broek in ieder geval snel na het sporten te wassen, zodat transpiratie zo min mogelijk de tijd krijgt om in te trekken. Gebruik geen wasverzachter en stop de tight niet in de droger.

Tips

De broek kan per merk anders vallen. Check daarom de bijbehorende maattabel voor de juiste maat.
Een zakje op de driekwart tight kan handig zijn om bijvoorbeeld je sleutel in op te bergen.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.