Korte hardloopbroek dames

Hoewel het Nederlandse klimaat niet altijd heel warm is, is het buiten vaak wel warm genoeg om in een korte hardloopbroek te gaan hardlopen! Een goede korte hardloopbroek vergroot het hardloopplezier en stelt jou in staat om het beste uit jezelf te halen. Lees meer...

Producten 1-24 van 33

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 33

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Korte hardlooptight versus korte hardloopshort

Bij lange hardloopbroeken is het vaak logisch dat je voor een strakke tight gaat, maar bij korte hardloopbroeken kun je kiezen tussen een korte hardlooptight en een korte hardloopshort. Een korte hardlooptight heeft natuurlijk als groot voordeel dat deze heel aerodynamisch is, maar de korte hardloopshort is daarentegen licht van gewicht en heel luchtig! Veel wedstrijdlopers kiezen voor een hardloopshort, omdat ze zo min mogelijk ballast mee willen dragen. Loop jij vooral recreaties? Dan is het vooral afhankelijk van je eigen voorkeur of je kiest voor de strakke hardlooptight of de losse hardloopshort.

Eigenschappen korte hardloopbroek

Veel korte hardloopbroeken voor dames zijn gemaakt van elastisch materiaal, waardoor de broeken een fijne pasvorm hebben en goed aansluiten op het lichaam. Daarnaast beschikken veel korte hardloopbroeken over ademende eigenschappen, hierdoor wordt transpiratievocht direct afgevoerd naar buiten en kan er tevens voldoende frisse lucht bij het lichaam komen. Door het dragen van een ademende korte hardloopbroek blijft de huid droog en fris, waardoor het lichaam zijn temperatuur goed kan blijven reguleren en de kans klein is dat je het te warm of te koud krijgt.

Tip

Heb je tijdens het hardlopen vaak last van schurende benen? Let er dan op dat de hardloopbroek lang genoeg is, zodat je kunt voorkomen dat je je benen kapot loopt.