Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Thermoshirts voor dames op wintersport

Tijdens de wintersport ben je actief bezig in de buitenlucht. Het ene moment ski je fanatiek de helling af en het andere moment zit je in de skilift naar boven. In beide omstandigheden is het belangrijk dat je lichaam op temperatuur blijft en dat je niet afkoelt. Een thermoshirt biedt de uitkomst! Lees meer...

7 Artikel(en)

7 Artikel(en)

De basislaag

En thermoshirt trek je over je (sport)beha aan en heeft als doel je lichaam warm te houden. Transpiratie die wordt geproduceerd door intensief te bewegen wordt door een thermoshirt afgevoerd naar de volgende laag, waardoor je lichaam droog en warm blijft.

Droog lichaam

Een thermoshirt houdt je in de winter warm en in de zomer koel. Een thermoshirt kan daarom het hele jaar door gedragen worden. De dikte van het materiaal verschilt per thermoshirt. Een dikker thermoshirt dat wat ruimer om je lichaam valt heeft als voornaamste doel je lichaam warm te houden. Daarentegen ligt bij een dunner thermoshirt dat strak om je lichaam zit de focus op het afvoeren van transpiratievocht. Het ligt aan de activiteit die je doet en de weersomstandigheden voor welk thermoshirt je kiest. Tijdens de wintersport ben je actief bezig waardoor je warmte produceert. Ga daarom niet voor een al te dik thermoshirt.

Materiaal

Merinowol is een veel gebruikt materiaal voor thermoshirts. De voordelen van merinowol zijn dat het niet kriebelt en dat het lang fris blijft ruiken. Verder heeft het dezelfde eigenschappen als polyester, het neemt nauwelijks vocht op, voert transpiratie snel af en het is licht van gewicht. Polyester heeft nog als bijkomende eigenschap dat het zijn vorm goed behoudt. Sommige thermoshirts bevatten stretch wat zorgt voor een nog comfortabelere pasvorm.

Er zijn merken die technologieën toepassen in de thermoshirts. De Coolmax Extreme Fresh FX technologie van Craft gaat ‘nare’ geurtjes tegen. De Power Comfort technologie van Tenson zorgt dat het thermoshirt vocht afvoert en snel droogt. De naadloze technologie van Odlo zorgt voor maximale bewegingsvrijheid.

Modellen

Er zijn verschillende modellen thermoshirts. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen thermoshirts met lange mouwen en thermoshirts met korte mouwen. Er zijn ook thermoshirts met een wat hogere kraag en een korte rits.

Tips

Het is belangrijk het thermoshirt te wassen volgens de wasvoorschriften. Doe je dit niet, dan kunnen belangrijke eigenschappen van het shirt verloren gaan. De wasvoorschriften staan op het waslabel aan de binnenkant van het thermoshirt.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.