Skikleding dames

Ga je op de wintersport? Weet je al wat je aan gaat trekken? Je wilt er natuurlijk goed uitzien op de piste, maar toch is het ook belangrijk dat je goed warm blijft. Wij geven je graag informatie over welke kleding je het beste kan dragen, zodat je niet alleen trendy, maar ook comfortabel en warm de piste af gaat! Lees meer...

Producten 1-24 van 506

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 506

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verschillende laagjes

Om warm te blijven is het 3-lagensysteem een goede graadmeter. Dit systeem is bedacht zodat je je zó kunt kleden, dat je lichaam warm genoeg wordt gehouden in alle verschillende weersomstandigheden. De gouden tip? Laagjes! Als je goed voorbereid te werk gaat en de juiste lagen in de goede volgorde aantrekt, versterken deze lagen elkaar waardoor je goed op temperatuur blijft.

De eerste laag wordt ook wel de basislaag genoemd. Deze laag draag je op ondergoed na direct op je huid. Thermokleding is geschikt om te dragen als basislaag. Thermokleding moet goed aansluiten om je lichaam en heeft als doel transpiratievocht af te voeren naar de tweede laag en je lichaam droog en warm te houden.

De tweede laag wordt ook wel de isolatielaag genoemd. Er ontstaat een luchtlaagje tussen deze laag en de eerste laag, zodat warmte goed vastgehouden kan worden. Daarnaast voert deze tweede laag het transpiratievocht van de eerste laag verder af naar de derde laag. Een skipulli, een sweater of een fleece zijn geschikt om te dragen als tweede laag. Je kan ook een skipulli en daaroverheen bijvoorbeeld nog een sweater dragen als het heel koud is. De tweede laag is de laag die het eerst wordt uitgedaan als het warm is.

De derde laag is de buitenlaag. Deze laag beschermt tegen sneeuw, regen en wind. De skijas is geschikt als derde laag. De skijas voert het transpiratievocht dat is afgevoerd vanuit de eerste twee lagen af naar de buitenlucht. Verder houdt deze laag regen, wind en sneeuw buiten. Skijassen bevatten vaak handige details, zoals ventilatieritsen die je tijdelijk open kan doen voor wat extra ventilatie.

Onderlichaam

Voor je benen geldt het 3-lagensysteem niet. Twee lagen is voor het onderlichaam voldoende, omdat de benen minder warmte produceren en minder gevoelig zijn voor kou. Een thermobroek met daaroverheen een skibroek houdt je onderlichaam op de juiste temperatuur. Belangrijk is dat je bewegingsvrijheid hebt, zodat je geen hinder ondervindt van je skibroek tijdens het skiën.

We zijn er nog niet

Skisokken mogen niet ontbreken. Skisokken zijn zo gemaakt dat ze je voeten ondersteunen en dat ze je voeten warm en droog houden. Door het dragen van skisokken verklein je de kans op blessures.

Tips

Skijassen en skibroeken met getapete naden zorgen ervoor dat er geen water via de naden naar binnen kan komen.

We geven bij iedere categorie kleding extra informatie en tips. Heb je daarna nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.