Thermokleding voor dames

Hou jij ook zo van de wintersport? Maar wil je het niet koud hebben? Kleed je je volgens het 3-lagensysteem, dan moet dit helemaal goed komen. Thermokleding is de eerste laag en deze houdt je warm en droog. We leggen je graag uit waar je rekening mee moet houden als je thermokleding wilt aanschaffen.

Lees meer...

Producten 1-24 van 107

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 107

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom thermokleding voor dames?

Tijdens de wintersport ben je actief bezig, maar er zijn ook momenten dat je niet in beweging bent. In beide situaties is het belangrijk dat je lichaam goed op temperatuur blijft. Thermokleding heeft als belangrijkste functie het reguleren van je lichaamstemperatuur. Het is de laag die, op je ondergoed na, het meest dicht tegen je huid zit. Daarnaast voert thermokleding transpiratievocht snel af. Zo blijft je lichaam droog en comfortabel aanvoelen.

Het 3-lagensysteem

De basis voor je kledingkeuze is het 3-lagensysteem. Door rekening te houden met deze 3 lagen, blijf je in alle weersomstandigheden op temperatuur.
 • Laag 1: thermokleding. Thermokleding zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur en droog blijft. Deze laag wordt ook wel de basislaag of onderlaag genoemd.
 • Laag 2: skipulli. Laag 2 zorgt ervoor dat de warmte wordt vastgehouden en dat transpiratievocht verder afgevoerd kan worden, ook wel de isolerende of tussenlaag genoemd.
 • Laag 3: skijas en skibroek. De skijassen en skibroeken beschermen je tegen regen, sneeuw en wind. Dit wordt de waterdichte laag of buitenlaag genoemd.

 • Thermokleding draag je als eerste laag. Er ontstaat een luchtlaagje tussen je huid en de thermokleding en dit luchtlaagje zorgt ervoor dat je lichaamswarmte wordt vastgehouden. Deze laag is groter als de thermokleding dikker is en ruimer valt. Het belangrijkste doel van de kleding is dan je lichaam warm houden. Thermokleding die dunner is en strakker aansluit om je lichaam is vooral gericht op het afvoeren van transpiratievocht en is meer geschikt bij hogere temperaturen.

  Winter versus zomer

  Thermokleding is er zowel voor in de zomer als voor in de winter. Het verschil zit hem vooral in de dikte en pasvorm van de thermokleding. Winter thermokleding is dikker en meer gericht op het warm houden van je lichaam. Zomer thermokleding daarentegen is dunner en zorgt ervoor dat je lichaam koel en droog blijft door het afvoeren van transpiratievocht.

  Het hangt af van de weersomstandigheden en de activiteit die je gaat wlke thermokleding je het beste kunt kiezen. Hou er rekening mee dat je tijdens het wintersporten flink in beweging bent en je het daardoor al warm krijgt. Ga daarom niet voor al te dikke thermokleding.

  Materiaal

  Thermokleding wordt meestal gemaakt van een synthetische stof of van Merinowol. In beide gevallen zijn de voordelen dat de kleding licht van gewicht is, transpiratie afvoert en snel droogt. Merinowol kriebelt niet en heeft daarnaast als groot voordeel dat het fris blijft ruiken.

  Broeken, shirts of setjes

  Thermokleding bestaat uit een thermobroek, een thermoshirt of een thermoset. De thermoset bestaat uit een bijpassend shirt en broek. Thermobroeken zijn er in korte en lange modellen. Thermoshirts zijn er met korte en met lange mouwen.

  Tip

  Was je thermokleding volgens de wasvoorschriften. Dit is belangrijk omdat alleen dan de functies van de kleding behouden worden.

  Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.