Compressiekleding heren hardlopen

Vroeger gingen hardlopers vooral op pad in ruime en losse kleding, maar tegenwoordig kan kleding bijna niet aerodynamisch genoeg zijn! Of je nu een professionele loper bent of een recreatieve loper, compressiekleding kan jouw hardloopprestaties naar een hoger niveau tillen en kan het herstel na een hardloopronde versnellen. Lees meer...

Producten 1-23 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-23 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Compressieshirt

De spieren in het bovenlichaam, zoals de buikspieren en de (onder)rugspieren, kunnen tijdens het hardlopen flink vermoeid raken en verslappen. Door het dragen van een compressieshirt wordt er constant druk uitgeoefend op het lichaam en worden de spiertrillingen gereduceerd. Op deze manier worden de spieren minder belast en heb je ook minder kans om een blessure op te lopen! Door de strakke pasvorm van het compressieshirt zul je tevens een rechtere houding aannemen, wat natuurlijk ook je loophouding ten goede komt!

Compressiebroek

De compressiebroek is (zeker in de winter) een onmisbaar onderdeel van de hardloopoutfit. De compressiebroek zorgt er niet alleen voor dat je spieren warm blijven, maar voorkomt ook dat de spieren te veel schudden. Het dragen van een compressiebroek heeft voor een hardloper dan ook vele voordelen, zo is de kans op kramp aanzienlijk verkleind en ben je minder gevoelig voor blessures. Tevens zorgt de compressiebroek ervoor dat er minder energie verloren gaat, waardoor je een stuk efficiënter kunt hardlopen! Hoewel een compressieshirt alleen voordeel oplevert tijdens het hardlopen, heeft een compressiebroek ook na het hardlopen nog een positief effect op het lichaam!

Tip

Compressiekleding werkt alleen als het de juiste pasvorm heeft! Je moet lichte druk voelen als je het draagt, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het je belemmert in je bewegingen.