Skibroeken voor kinderen

Vooral bij kinderen is het belangrijk dat zij goede, vooral warme, skikleding dragen. Kinderen zijn veel aan het banjeren in de sneeuw en vallen relatief vaak. Het is dan ook belangrijk dat zij een skibroek dragen die tegen een stootje kan en die kou en sneeuw buiten houdt. Waar je verder op moet letten?

Lees meer...

Producten 1-24 van 84

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 84

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke skibroek voor kinderen?

Een gewone broek biedt jou niet de bescherming die je nodig hebt tijdens de wintersport. Val je in de sneeuw, dan wordt een gewone broek nat en duurt het ook nog eens heel lang voordat deze weer droog is. Je krijgt het dan koud en dit is niet goed voor je spieren. Een skibroek houdt je warm en droog. Het materiaal waar een skibroek van gemaakt wordt is waterafstotend, of zelfs waterdicht, en ademend. Een skibroek zit comfortabel, je kan er goed in bewegen en de broek is sterk.

Extraatjes

De meeste kinderbroeken zijn voorzien van bretels. Deze skibroeken worden ook wel salopettes genoemd. Dit is heel handig, want hoeveel je kind ook beweegt, de broek kan niet afzakken! De tailleband is meestal elastisch of verstelbaar. Sneeuwvangers aan de onderkant van de skibroek zorgen ervoor dat sneeuw niet naar binnen kan komen. En ritsjes aan de onderzijde van de broekspijpen helpen je om de broek makkelijk aan- en uit te trekken. De meeste skibroeken hebben getapete naden. De naden zijn dan op zo’n manier afgewerkt dat ze ook waterdicht zijn.

Waterdicht

Een skibroek is waterafstotend of waterdicht. De waterkolom geeft een indicatie van hoe hoog de waterdichtheid van de skibroek is. De waterkolom wordt in millimeters aangegeven. Hoe hoger het getal, hoe hoger de waterdichtheid. In de productomschrijving kun je lezen in welke mate de skibroek waterdicht is.

Waterdichtheid van skibroeken

Als je gaat wintersporten wil je natuurlijk een skibroek dragen die warm en waterdicht is. De waterdichtheid van skibroeken wordt gemeten in waterkolom, wat de verschillende waardes inhouden kun je aflezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: Een skibroek is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: Een skibroek houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de broek uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De skibroek blijft ook bij langere sneeuwbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De skibroek is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De skibroek is bestand tegen zware sneeuwbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

 

Zorg dat de skibroeken die je meeneemt ademend is en goede ventilatie biedt. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je het minder snel heel warm krijgt en wanneer dat wel het geval is, wordt transpiratievocht afgevoerd naar de buitenlucht. Kortom, de waterdichte laag mag vocht van binnen naar buiten doorlaten, maar niet andersom.

Tip

Zorg dat de skibroek wordt gewassen volgens de wasvoorschriften. Dit om te voorkomen dat belangrijke eigenschappen van de skibroek verloren gaan.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.