Skipakken voor kinderen

Om je kinderen goed warm te houden tijdens in de de wintermaanden of tijdens de wintersportvakantie kun je ze een skipak aantrekken. Een skipak bestaat uit één deel, waardoor de warmte niet snel zal ontsnappen en sneeuw niet in de kleding kan komen!

Lees meer...

Producten 1-24 van 63

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 63

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Skipakken voor kids

Kinderen zijn vaak nog niet in staat om zichzelf echt goed op te warmen, daarom is het extra belangrijk dat zij tijdens koude dagen of op wintersport warme kleding dragen. Aangezien kids altijd in beweging zijn, is het ideaal dat en skipak zo is gemaakt dat deze niet verschuift. Doordat het pak uit een stuk bestaat, krijgen wind en sneeuw geen kans om in het pak terecht te komen.

Op de koudere dagen

Op de koudere dagen is het verstandig om onder het skipak thermo ondergoed te dragen, zodat je kindje extra goed beschermd is tegen de kou! Je kunt dan ook de outfit aanvullen met bijvoorbeeld een skipulli of dikkere (ski)sokken.

Op de warmere dagen

Om te voorkomen dat je kind het te warm krijgt, hebben de skipakken ook ademende eigenschappen. Het skipak is dus ook in staat om eventueel transpiratievocht af te voeren, waardoor de huid droog blijft.

Kortom: het skipak is winddicht, waterdicht én ademend!

Goed voorbereid op de piste

Als je gaat wintersporten wil je natuurlijk een skipak dragen die warm en waterdicht is. De waterdichtheid van skipakken wordt gemeten in waterkolom, wat de verschillende waardes inhouden kun je aflezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: Een skipak is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: Een skipak houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de broek uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De skipak blijft ook bij langere sneeuwbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De skipak is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De skipak is bestand tegen zware sneeuwbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

 

Zorg dat het skipak die je meeneemt ademend is en goede ventilatie biedt. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je het minder snel heel warm krijgt en wanneer dat wel het geval is, wordt transpiratievocht afgevoerd naar de buitenlucht. Kortom, de waterdichte laag mag vocht van binnen naar buiten doorlaten, maar niet andersom.