Skipulli voor kinderen

Op de wintersport is het belangrijk dat je lekker warm blijft. Alleen dan hou je het lang vol in de sneeuw. Een skipulli voor kinderen is een geschikte tweede laag om aan te trekken. Je hebt de keuze uit verschillende soorten skipulli’s.

Lees meer...

Producten 1-24 van 52

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 52

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lekker warm

Tijdens het skiën wil je het niet koud krijgen, ook niet als je even stilstaat of als je in de lift omhoog zit. Het 3-lagensysteem kan je helpen bij de keuze van je kleding. Door je aan dit systeem te houden, krijg je het niet snel koud of té warm. Thermokleding is de eerste laag en heeft als belangrijkste eigenschappen het afvoeren van zweet en je lichaam drooghouden. Een skipulli of fleece kan je goed als tweede laag dienen. De functie van deze tweede laag is het isoleren van warmte. Daarnaast voert deze tweede laag het zweet van de eerste laag verder af naar buiten toe. Een skijas is de laatste laag. Deze beschermt je tegen sneeuw, regen en wind.

Pasvorm skipulli

De skipulli houdt warmte vast. Om geen warmte te verliezen is het belangrijk dat de skipulli aansluitend zit. De hoge kraag van een skipulli zorgt ervoor dat er geen sneeuw en kou in je nek terecht komt. De skipulli’s die een korte rits bevatten zijn makkelijk aan en uit te trekken en hebben het voordeel dat als je een beetje ventilatie wilt, je de rits open kan doen.

Skipulli’s worden gemaakt van stretch of fleece stof. Deze stoffen zitten comfortabel en voeren zweet snel af. Katoen is geen goede optie voor een skipulli, omdat katoen vocht opneemt maar niet afvoert. Hierdoor blijft je kleding nat en koel je snel af. Sommige skipulli’s zijn gemaakt van een mix van katoen met een kunststof. Deze skipulli’s zijn wel een optie om aan te trekken omdat deze de zachte eigenschap van katoen heeft, in combinatie met de vochtafvoerende eigenschap van fleece.

Een dunne stretch skipulli is aangenaam om te dragen tijdens de minder koude dagen. Kies op koude dagen voor een warme fleece skipulli.

Tips

Lees de eigenschappen van de skipulli’s in de uitgebreide productomschrijvingen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.