Hardloophandschoenen

Koude handen is ergernis nummer één tijdens een rondje hardlopen. Dit kan makkelijk worden tegengegaan door het dragen van hardloophandschoenen. Dit zijn geen normale handschoenen waarin je zweethanden zou krijgen, deze zijn speciaal gemaakt om in te hardlopen. Lees meer...

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom hardloophandschoenen dragen tijdens het hardlopen?

Tijdens het hardlopen gaat, op het hoofd na, de meeste warmte verloren via de ledematen. Dit komt doordat deze zich op de grootste afstand vanaf het hart bevinden. Ook bewegen de handen tijdens het hardlopen weinig waardoor er weinig bloed naar de handen stroomt en de handen afkoelen. Of het nu hard waait, regent of koud is, je wilt tijdens het hardlopen geen koude handen krijgen en daarom zijn hardloophandschoenen perfect! Wij raden aan als je gaat hardlopen bij temperaturen lager dan 5 graden handschoenen te dragen.

Wist je trouwens dat als je lichaam zelf je handen probeert op te warmen er veel energie verloren gaat? Deze energie kun je juist goed gebruiken voor het hardlopen zelf.

Waar moet een goede hardloophandschoen aan voldoen?

Een goede hardloophandschoen moet er natuurlijk voor zorgen dat je geen kouden handen krijgt maar ook dat je niet gaat zweten in je handschoenen. De handschoen moet winddicht, waterafstotend en ademend zijn. Een hardloophandschoen kan verschil hebben in dikte, waarbij dikkere handschoenen vaak worden gedragen in de winter en de voering gemaakt is van fleece materiaal. Een dunnere hardloophandschoen draag je sneller in de herfst, de waterdichte handschoen zorgt ervoor dat als het gaat regenen je in ieder geval droge handen hebt en je handen worden ook minder snel koud!

De beste handschoenen tijdens het hardlopen

Veel mensen maken tijdens het hardlopen gebruik van een hardloopapp om de resultaten van een training goed bij te kunnen houden. Om deze ook tijdens het lopen te kunnen bedienen zijn er veel handschoenen voorzien van touchscreen vingers, deze zorgen ervoor dat je ook met handschoenen aan gewoon je smartphone kan bedienen. Daarnaast is wil je ook zo veilig mogelijk hardlopen in het donker, veel hardloophandschoenen zijn daarom voorzien van reflecterende delen. Zo val je beter op in het donker.

Toch nog vragen over de hardloophandschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.