Hardloophandschoenen

Koude handen is ergernis nummer één tijdens een rondje hardlopen. Dit kan makkelijk worden tegengegaan door het dragen van hardloophandschoenen. Dit zijn geen normale handschoenen waarin je zweethanden zou krijgen, deze zijn speciaal gemaakt om in te sporten. Lees meer...

Producten 1-24 van 46

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 46

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom koude handen?

Tijdens het hardlopen gaat, op het hoofd na, de meeste warmte verloren via de ledematen. Dit komt doordat deze zich op de grootste afstand vanaf het hart bevinden. Ook bewegen de handen tijdens het hardlopen weinig waardoor er weinig bloed naar de handen stroomt en de handen afkoelen.

Handige handschoenen

Veel mensen maken tijdens het hardlopen gebruik van een hardloopapp om de resultaten van een training goed bij te kunnen houden. Om deze ook tijdens het lopen te kunnen bedienen zijn er veel handschoenen voorzien van touchscreen vingers, deze zorgen ervoor dat je ook met handschoenen aan gewoon je smartphone kan bedienen.

Om zo veilig mogelijk te kunnen lopen door het donker zijn er veel hardloophandschoenen met reflecterende delen. Zo val je beter op in het donker.

Tip

Bij een paar graden boven nul vindt niet iedereen het nodig om handschoenen aan te trekken. Toch raden wij het wel aan. Zo blijven de handen meteen al warm en je kunt er altijd nog voor kiezen de handschoenen uit te trekken. Veel hardloopjassen zijn voorzien van zakken waarin handschoenen opgeborgen kunnen worden.

Toch nog vragen over de hardloophandschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.