Hardloopmutsen en nekwarmers

Laat kou je niet tegenhouden om te gaan hardlopen! Draag de juiste kleding en zorg dat je lichaam warm blijft. Wist je dat er ongeveer 40% van de lichaamswarmte verloren gaat via het hoofd? Draag daarom een muts. Lees meer...

Producten 1-24 van 49

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 49

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hardlopen in de winter

Tijdens het hardlopen gaat 40% van de lichaamswarmte, dus energie, verloren via het hoofd. Dit kan voorkomen worden door een hardloopmuts te dragen. Het is belangrijk om de oren te bedekken, deze steken uit en koelen dus als eerst af. Vind je het te warm voor een muts, maar toch eigenlijk ook te koud om zonder te lopen? Dan kun je er ook voor kiezen om een hoofdband te dragen, deze bedekt alleen de oren en het voorhoofd.

Uitstekende delen beschermen

De meeste warmte gaat verloren via de onbedekte, uitstekende delen van het lichaam. Dit zijn de handen, oren en het hoofd. Deze moeten dus op de koude dagen goed bedekt worden. Gebruik hiervoor geen normale muts of handschoenen, deze zijn niet gemaakt om intensief mee te sporten. Deze voeren transpiratievocht niet goed af. Hardloopmutsen zijn van polyester gemaakt om te zorgen dat het hoofd niet koud wordt, maar ook niet té warm.

Van binnen naar buiten

Wanneer het binnen lekker warm is en je naar buiten gaat waar het koud is, wordt het lichaam blootgesteld aan een flink temperatuurverschil. Om te zorgen dat de klap voor het lichaam niet te groot is, moet je zorgen dat je warm bent aangekleed. Wanneer er een muts wordt gedragen heeft het lichaam minder moeite met de kou. Na een aantal kilometer hardlopen kun je er altijd nog voor kiezen de muts af te doen.

Niet alleen voor in de winter

Ook in de zomer zien we steeds meer hardlopers met een hoofdband lopen. Deze voert namelijk het transpiratievocht af en zorgt er zo voor dat er geen zweet in de ogen komt. Ook op de wat koudere lente- en herfstdagen is het lopen met een hoofdband warm en comfortabel.

Allerlei kleuren

De hardloopmutsen en nekwarmers zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Zo zijn er neutrale zwarte mutsen, maar ook knalroze mutsen om ervoor te zorgen dat je op de donkere winterdagen beter te zien bent. Veel mutsen uit het assortiment zijn voorzien van reflectiemateriaal, waardoor je in het donker beter zichtbaar bent. Lees de productomschrijvingen goed door te zien wat een muts te bieden heeft.

Tip

De muts kan gewassen worden op 40 graden Celcius. Doe de muts niet in de drogen.

Toch nog vragen over de hardloopmuts? Stel ze gerust aan onze klantenservice.