Hardloopmutsen en nekwarmers

Laat kou je niet tegenhouden om te gaan hardlopen! Draag de juiste hardloopkleding en zorg dat je lichaam warm blijft. Wist je dat er ongeveer 40% van de lichaamswarmte verloren gaat via het hoofd? Draag daarom een hardloopmuts. Lees meer...

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een hardloopmuts of nekwarmer dragen?

Tijdens het hardlopen gaat 40% van de lichaamswarmte, dus energie, verloren via het hoofd. Dit kan voorkomen worden door een hardloopmuts of nekwarmer te dragen. Het is belangrijk om de oren te bedekken, deze steken uit en koelen dus als eerst af. Vind je het te warm voor een hardloopmuts, maar toch eigenlijk ook te koud om zonder te lopen? Dan kun je er ook voor kiezen om een hoofdband te dragen, deze bedekt alleen de oren en het voorhoofd.

Hardloopmuts tijdens het hardlopen

Wanneer de temperaturen rond de 10 graden zijn, is het aan te raden om een hardloopmuts te dragen. Gebruik tijdens het hardlopen geen normale muts, deze is namelijk niet gemaakt om intensief mee te sporten. Deze mutsen voeren transpiratievocht niet goed af. Hardloopmutsen zijn van polyester gemaakt dat zorgt voor de juiste warmteregulatie waardoor het hoofd niet koud wordt, maar ook niet té warm. Hardloopmutsen zijn op Plutosport.nl verkrijgbaar voor mannen en vrouwen. Voor de vrouwen zijn de hardloopmutsen verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je de muts kan matchen met je hardloopoutfit. Let bij het kopen van een hardloopmuts dat de muts niet te strak om je hoofd zit, dit kan namelijk hoofdpijn veroorzaken.

Veel hardloopmutsen uit het assortiment zijn voorzien van reflectiemateriaal, waardoor je in het donker beter zichtbaar bent. Lees de productomschrijvingen goed door om te zien wat iedere muts je te bieden heeft.

Hoofdband tijdens het hardlopen

Veel hardlopers kiezen ervoor om een hoofdband te dragen, je krijgt het minder snel warm dan wanneer je een hardloopmuts draagt. Als je veel haar op je hoofd hebt, kan een hoofdband meer ademend zijn dan een muts. Een hoofdband houd je voorhoofd en oren lekker warm, sommige hoofdbanden zijn gevoerd en voelen daardoor lekker zacht op je voorhoofd!

Ook in de zomer zien we steeds meer hardlopers met een hoofdband lopen. Deze voert namelijk het transpiratievocht af en zorgt er zo voor dat er geen zweet in de ogen komt. Ook op de wat koudere lente- en herfstdagen is het lopen met een hoofdband warm en comfortabel.

Nekwarmers tijdens het hardlopen

Als je liever geen hardloopmuts of hoofdband draagt, zorgt een nekwarmer van bijvoorbeeld het merk Buff ook voor voldoende warmte tijdens het hardlopen. De nekwarmers bieden voldoende bescherming tegen wind en regen. De voordelen van de nekwarmers zijn dat ze licht in gewicht zijn, je voldoende beschermen tegen wind en UV-stralen en ervoor zorgen dat je transpiratie effectief wordt afgevoerd. Een Buff is een naadloze, kokervormige nekwarmer die je op vele manieren kunt dragen. Je kunt de Buff dragen als nekwarmer maar ook als muts. En ben je van plan om op wintersport te gaan? Neem dan ook je Buff nekwarmer mee! Je kunt hem dan namelijk ook dragen als full face mask, balaclava of saharian. Meer weten over dé Buff nekwarmer? Lees dan onze blog: Hoe draag je een Buff?

Tip

De hardloopmuts kan gewassen worden op 40 graden Celcius. Doe de muts niet in de drogen.