Hardloopbrillen

Vind jij het ook vervelend om tijdens het lopen de hele tijd met je ogen te moeten knijpen of wanneer er kleine vliegjes in je ogen vliegen? Dit kan worden voorkomen door een hardloop zonnebril te dragen. Waar moet je op letten bij het kiezen van een hardloop zonnebril? Lees meer...

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat voor hardloopbrillen zijn er?

Er zijn veel verschillen in de hardloop zonnebrillen. Niet alleen in de prijs, maar ook in het gewicht, de pasvorm en de kleur van de lenzen. Welke lenzen je wanneer nodig hebt leggen wij je hieronder uit.

Alle kleuren lenzen

De verschillende kleuren lenzen hebben verschillende functies. Zo zie je bij zwarte of grijze lenzen een natuurlijk beeld, maar met minder intense kleuren. Brillen met deze kleur lenzen zijn geschikt om te dragen bij fel zonlicht. Een bruine lens zorgt ervoor dat de kleur blauw gefilterd wordt, deze is zeer geschikt om te gebruiken bij het lopen in de sneeuw of langs de waterkant. De geel/oranje lens laat veel licht door, deze is niet geschikt voor fel zonlicht. De lens zorgt ervoor dat er een goede dieptewaarneming is, waardoor deze geschikt is te gebruiken tijdens het hardlopen als het bewolkt, mistig of nevelig is. De transparante lens laat al het licht door en beschermt alleen maar tegen de UV-straling, vliegjes, wind en regen. Sommige lenzen zijn polariserend, dat betekent dat deze de schitteringen van de zon op de weg of van het water verminderen.

Lenzen verwisselen

Van sommige brillen is het mogelijk de lenzen te verwisselen, waardoor je verschillende kleuren lenzen kunt aanschaffen bij één bril. Een nadeel hiervan is dat deze na een tijdje wat losser kunnen gaan zitten en dus kunnen bewegen tijdens het hardlopen. Veel fanatieke hardlopers hebben verschillende brillen voor verschillende weersomstandigheden. Ook zijn er brillen waarvan de glazen mee kleuren en zich aanpassen aan de weersomstandigheden. Deze brillen zijn wel prijziger dan brillen met glazen die niet mee kleuren.

Het materiaal

Het is belangrijk dat de bril niet hindert tijdens het hardlopen. Daarom moet de bril van licht materiaal zijn en niet van de neus afglijden. Neem geen lenzen die gemaakt zijn van glas. Deze zijn niet alleen zwaarder, waardoor de bril kan afzakken, maar kunnen ook gevaarlijk zijn. Bij een val kan het glas breken en in de ogen komen. Een plastic lens is veel sterker en wanneer deze toch breekt is het plastic minder schadelijk voor de ogen dan het glas. Ook is het handig dat de lens wat stevig is, deze kan anders in de sporttas gemakkelijk breken als hier niet voorzichtig mee wordt omgegaan.

Tip

De zonnebril hoeft niet alleen tijdens de zonnige uren gedragen te worden. Naast dat de lenzen de ogen tegen zonlicht beschermen, houden deze ook vliegjes en wind tegen, waardoor droge, tranende ogen voorkomen worden.

Toch nog vragen over de hardloop zonnebrillen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.