Hardloopsokken

Bij het hardlopen is het belangrijk goede sokken te dragen. Dit kan het krijgen van blaren en blessures voorkomen. Er zijn veel verschillende soorten en materialen. Wij vertellen je graag meer.

Producten 1-24 van 87

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 87

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De verschillen

Er zijn verschillende soorten hardloopsokken. Zo zijn er sokken in verschillende hoogtes en met verschillende functies. De ‘invisible’ sok is bijvoorbeeld geschikt om te dragen als je wel een sok wil dragen maar niet wil dat deze zichtbaar is. De compressiesok daarentegen wordt gebruikt ter ondersteuning van de spieren en is, in tegenstelling tot de ‘invisible’ sok erg hoog en dus vooral voor functioneel gebruik.

Hardloopsokken

De algemene hardloopsokken zijn naadloos om irritatie en blaarvorming te voorkomen. De sokken zijn speciaal ontwikkeld om transpiratie goed af te kunnen voeren waardoor de voeten droog en koel blijven. Op de sokken is vaak aangegeven voor welke voet deze is, om zo de juiste pasvorm te kunnen bieden. De sokken zijn op speciale plekken verstevigd en bieden ondersteuning op de gewenste plaatsen zoals rond de enkel en de hiel. Dit verkleint de kans op blessures.

Compressiekousen

De compressiekousen zorgen voor extra ondersteuning tijdens het sporten. De kousen zijn naadloos en houden de benen compact, zodat de impact van de landing maximaal wordt opgevangen. Door de hoge kousen wordt het drukverloop van de enkel tot de knie goed verdeeld en vermindert het de kans op veel voorkomende blessures. Ook verbeteren de kousen de bloedcirculatie in de spieren, waardoor verzuring wordt voorkomen en je extra energie hebt. Dit bevordert ook het herstel van de spieren waardoor je weer sneller klaar bent voor je volgende training. Doordat de kousen gemaakt zijn van een hydraterende stof wordt het transpiratievocht goed afgevoerd en blijven de voeten droog.

De compressiekousen zijn in allerlei kleuren te verkrijgen en kunnen dus perfect gecombineerd worden met de rest van je outfit. In ons assortiment vind je ook compressiesleeves. Dit zijn als het ware compressiekousen maar dan is de voet niet bedekt.

Merken

Het merk CEP is gespecialiseerd in hardloopsokken. Deze sokken zorgen voor optimale prestaties en ondersteuning. Ook Asics, Falke en Craft zijn goed vertegenwoordigd in de sportsokken.

Tips

Zorg ervoor dat je altijd de goede maat sok draagt. Wanneer de sok te groot is geeft dit een grotere kans op blaren. De sok kan dan gaan schuiven, omdat deze niet strak om de voet zit.

Draag geen sokken van katoen, deze zullen je veel laten zweten en ook dit vergroot de kans op blaren.

Heb je nog vragen? Stel deze gerust aan onze klantenservice.