Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

Watersport UV-shirts

Tijdens een zomerse dag op het water is de kans groot dat de zon lekker schijnt. Om te voorkomen dat je huid verbrandt tijdens zo’n warme dag, kun je een UV-shirt dragen! Een UV-shirt biedt bescherming tegen de zon, zodat je ‘s avonds niet als een kreeft thuiskomt! Lees meer...

7 Artikel(en)

7 Artikel(en)

Wat is een UV-shirt?

Een UV-shirt is de beste bescherming tegen de zon. Water kan de warme zonnestralen flink versterken, waardoor je op het water al heel snel kunt verbranden. Tijdens een dagje op het water is het dan ook verstandig om jezelf extra te beschermen tegen deze UV-straling, je kunt dit bijvoorbeeld doen door een UV-shirt te dragen. Ook kwetsbare kinderhuidjes zijn heel gevoelig voor UV-straling, voor hen is een UV-shirt dan ook onmisbaar tijdens bijvoorbeeld het varen of suppen!

Materiaal

De meeste UV-shirts zijn gemaakt van lycra, nylon, polyester, spandex of een combinatie van deze materialen. Deze materialen zijn waterafstotend, elastisch en sneldrogend. Met een UV-shirt kun je bijvoorbeeld gewoon gaan zwemmen zonder dat het shirt zwaar wordt. Daarnaast hebben de meeste UV-shirts platte naden om te voorkomen dat het (natte) shirt gaat schuren over de huid.

Tip

Een UV-shirt bedekt natuurlijk maar een gedeelte van het lichaam. Het is dan ook heel belangrijk om de rest van het lichaam goed in te smeren met een beschermende zonnebrand!

Benieuwd naar welke beschermingsfactor het UV-shirt biedt? Lees dan de productomschrijving van het desbetreffende product! Hierin staat precies beschreven welke UPF het shirt biedt.