UV-shirts

Tijdens een zomerse dag op het water is de kans groot dat de zon lekker schijnt. Om te voorkomen dat je huid verbrandt tijdens zo’n warme dag, kun je een UV-shirt dragen! Een UV-shirt biedt bescherming tegen de zon, zodat je ‘s avonds niet als een kreeft thuiskomt!

Lees meer...

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

UV-bescherming

Water kan de warme zonnestralen flink versterken, waardoor je op het water heel snel kunt verbranden. Tijdens een dagje op het water is het dan ook verstandig om jezelf extra te beschermen tegen deze UV-straling, je kunt dit bijvoorbeeld doen door een UV-shirt te dragen. Veel UV-shirts bieden net zoveel bescherming als een zonnebrand met factor 50! In de productomschrijving van het UV-shirt kun je precies lezen welke beschermingsfactor het desbetreffende shirt biedt. Het grote voordeel van het UV-shirt ten opzichte van de zonnebrand is dat het UV-shirt waterproof is, ook na het zwemmen biedt het shirt dus nog evenveel bescherming. Ook kwetsbare kinderhuidjes zijn heel gevoelig voor UV-straling, voor kinderen is een UV-shirt dan ook onmisbaar tijdens het varen of suppen!

Materiaal

De meeste UV-shirts zijn gemaakt van lycra, nylon, polyester, spandex of een combinatie van deze materialen. Deze materialen zijn waterafstotend, elastisch en sneldrogend. Met een UV-shirt kun je bijvoorbeeld gewoon gaan zwemmen zonder dat het shirt zwaar wordt. Daarnaast hebben de meeste UV-shirts platte naden om te voorkomen dat het (natte) shirt gaat schuren over de huid.

Tip

Een UV-shirt bedekt natuurlijk maar een gedeelte van het lichaam. Het is dan ook heel belangrijk om de rest van het lichaam goed in te smeren met een beschermende zonnebrand!