Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Wintersport zonnebrillen

Tijdens het sporten in de winter is het belangrijk je ogen goed te beschermen, tegen de UV-stralen maar ook tegen de koude wind, de sneeuw en opspattend ijs. Ook bij een drankje op het terras is het aan te raden om een goede zonnebril te dragen. Lees meer...

1-24 van 49

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-24 van 49

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

UV-straling

Een zonnebril is bedoeld om de ogen te beschermen tegen de UV-straling. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen is het belangrijk dat de zonnebril goed aansluit op het hoofd. Als dit niet het geval is kunnen er nog steeds stralen langs de bril in de ogen schijnen. De zonnebril beschermt de ogen niet alleen tegen de zon maar ook tegen de koude wind, wat het bevriezen van de ogen tot gevolg kan hebben, en tegen sneeuw,stof of opspattend ijs.

De zonnebril op wintersport

Voor de mensen die niet graag met een skibril van de piste af willen zijn er ook zonnebrillen. Doordat je hoog in de bergen zit en de sneeuw de zonnestralen versterken, raden wij je aan om een bril te dragen die je daartegen beschermt. Het is belangrijk dat de bril groot genoeg is om alle wind en UV-stralen uit de ogen te houden. Ook moet de bril strak genoeg zitten zodat deze niet kan afvallen bij bochten en slalommen. Veel zonnebrillen zijn daarom voorzien van een rubberen uiteinden aan de pootjes, zodat deze niet van je gezicht afglijdt.

De zonnebril voor het schaatsen

Bij schaatsen is het ook belangrijk om een goede zonnebril te dragen, ook op bewolkte dagen komt er toch nog UV-straling door. Op het ijs wordt dit kleine beetje dan weerspiegelt waardoor er alsnog veel UV-straling vrijkomt. Ook hier beschermt de bril wederom tegen de wind en opspattend ijs. En, misschien wel het grootste voordeel, de aerodynamica verbeterd door een goed gevormde bril. Zo kun je nog harder schaatsen.

Tip

Draag ook een zonnebril op het terras naast de piste, wees zuinig op je ogen.

Toch nog vragen over de wintersport zonnebril? Stel ze gerust aan onze klantenservice.