Skijassen

Als je op wintersport gaat, is een goede skijas natuurlijk onmisbaar! Het uitzoeken van een geschikte skijas kan dan ook wat tijd in beslag nemen. Maar waar moet je nu op letten als je een nieuwe skijas aan gaat schaffen?

Lees meer...

Producten 1-24 van 251

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 251

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Winterjas versus skijas

Hoewel ze allebei lekker warm zijn, zijn er toch ook veel verschillen tussen een gewone winterjas en een echte skijas. Een winterjas is namelijk bedoeld om in het dagelijks leven te dragen en is niet gemaakt om te dragen tijdens het sporten. Een skijas is daarentegen wel gemaakt om te dragen tijdens verschillende activiteiten en beschikt daarvoor ook over verschillende technische eigenschappen.

Eigenschappen

Skiën en snowboarden doe je natuurlijk altijd in een koude omgeving, één van de belangrijkste eigenschappen is dan ook dat de skijas isolerend is en daardoor goed de lichaamswarmte vast kan houden. Daarnaast moet je goed kijken naar de winddichtheid en de waterdichtheid van een skijas, een wind- en waterdichte skijas zorgt ervoor dat kou en nattigheid buiten de deur blijven. Ook het ademend vermogen van een skijas draagt bij aan het comfort van de skijas, een ademende skijas zorgt er namelijk voor dat transpiratievocht afgevoerd kan worden en het lichaam droog en fris blijft!

Extra handigheidjes

Natuurlijk zijn er nog vele extra’s waar een skijas over kan beschikken, bedenk van tevoren dus goed wat jij van een skijas verwacht. Veel skijassen zijn voorzien van handige afsluitbare zakken, een zakje op de mouw voor je skipas mag natuurlijk niet ontbreken! Daarnaast is het ook fijn als je wat geld of je pinpas, de sleutel van het appartement en een lippenbalsem mee kunt nemen. Ook een sneeuwvanger en binnenmouwen zijn fijne extra’s, deze zorgen ervoor dat er zowel vanaf de onderkant, als via de mouwen geen sneeuw in de skijas kan komen! En zit jij in “Team Capuchon”? Of is het voor jou juist belangrijk dat je deze eraf kunt ritsen?

Tip

Hoewel je een winterjas niet als skijas kunt gebruiken, is het wel mogelijk om een skijas als winterjas te gebruiken!