Skibroeken

Producten 1-24 van 167

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 167

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar ik moet opletten bij het kopen van een goede skibroek? 

De skibroek moet je warm en droog houden tijdens de wintersport. Het is belangrijk dat er geen sneeuw naar binnen kan komen bij een val, maar het zweet moet er wel uit kunnen. Daarom moet de skibroek een waterafstotende, ademende buitenlaag hebben. Ook moet de skibroek de beenspieren warm en soepel houden zodat je voluit kunt gaan op de pistes. Het warm houden van de spieren houdt de spieren soepel en maakt de kans op blessures kleiner. Maak je wintersport outfit helemaal af door je skibroek te combineren met een bijpassende skijas!

Wat doe je onder een skibroek aan?

Tijdens het wintersporten kleed je jezelf aan de hand van het drielagensysteem, zo ook bij de skibroek! Ons advies is om onder je skibroek een thermobroek en normaal ondergoed te dragen. Zo blijven je benen lekker warm omdat lichaamswarmte niet verloren gaat.

Welke maat skibroek heb ik nodig?

Een skibroek moet comfortabel zijn om de beste prestaties op de pistes te kunnen laten zien. Om ervoor te zorgen dat de skibroek niet naar beneden kan kruipen zijn de meeste skibroeken voorzien van een met klittenband verstelbare taille, zo kun je de skibroek precies op jouw lichaam aan laten sluiten. Ook zijn er skibroeken voorzien van bretels, dit maakt het afzakken van de skibroek onmogelijk.

Waterdichtheid van skibroeken

Als je gaat wintersporten wil je natuurlijk een skibroek dragen die warm en waterdicht is. De waterdichtheid van skibroeken wordt gemeten in waterkolom, wat de verschillende waardes inhouden kun je aflezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: Een skibroek is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: Een skibroek houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de broek uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De skibroek blijft ook bij langere sneeuwbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De skibroek is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De skibroek is bestand tegen zware sneeuwbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

 

Zorg dat de skibroeken die je meeneemt ademend is en goede ventilatie biedt. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je het minder snel heel warm krijgt en wanneer dat wel het geval is, wordt transpiratievocht afgevoerd naar de buitenlucht. Kortom, de waterdichte laag mag vocht van binnen naar buiten doorlaten, maar niet andersom.

Hoe was je een skibroek?

Check altijd voordat je de skibroek gaat wassen, wat het wasvoorschrift zegt. In veel gevallen kun je de skibroek op een lage temperatuur wassen mits anders aangegeven. Was de skibroek binnenstebuiten en zonder wasverzachter om schade te voorkomen. Doordat je de skibroek wast, wordt de waterdichte laag aangetast. Behandel daarom altijd jouw skibroek maar ook de andere kleding met een bepaalde coating na het wassen. Dit noemen ze herimpregneren en is belangrijk omdat je skibroek anders niet meer waterdicht is. Alle tips vind je in onze blog: Hoe was ik mijn skikleding?

Tip

Let op de richting waarom je broekzakken met ritssluiting kunt openen. Het is fijn als dit van boven naar beneden is, omdat je dat gemakkelijk kunt doen met handschoenen aan.