Skipakken

Ben je op zoek naar een compleet skipak voor op de wintersport. Dit is een gemakkelijke 2-in-1 aankoop. Skipakken hebben wij in veel verschillende, opvallende kleuren. Maak de blits op de piste in jouw nieuwe skipak!

Lees meer...

Producten 1-24 van 67

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 67

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Skipakken voor kinderen

In ons assortiment vind je skipakken voor jongens en skipakken voor meisjes. Kinderen groeien snel en zijn dus waarschijnlijk na één skivakantie al weer uit hun skikleding gegroeid. Daarom is het zonde om een dure skibroek en een dure skijas aan te schaffen, terwijl dit ook als één set kan.

Skipak aan een stuk

Kinderen vinden het heerlijk om in de sneeuw te spelen en zij liggen dan ook vaak op de grond te rollen. Bij de skipak zitten de skijas en de skibroek aan elkaar vast, waardoor er geen sneeuw in de kleding kan komen wanneer zij in de sneeuw zitten of rollen. Dit voorkomt dat de kinderen nat en koud worden. De jas is gemakkelijk aan te trekken doordat de voorkant volledig kan worden opengeritst. Ook is de skipak warm en comfortabel. De warmte kan hier niet verloren gaan tussen de broek en de jas door. De skipakken zijn in allerlei kleuren en leuke prints te verkrijgen.

In het assortiment vind je ook skipakken die bestaan uit een ski jas en een salopette. Een salopette is een sneeuwbroek die voorzien is van bretels, waardoor deze niet afzakt.

Goed voorbereid op de piste

Als je gaat wintersporten wil je natuurlijk een skipak dragen die warm en waterdicht is. De waterdichtheid van skipakken wordt gemeten in waterkolom, wat de verschillende waardes inhouden kun je aflezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: Een skipak is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: Een skipak houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de broek uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De skipak blijft ook bij langere sneeuwbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De skipak is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De skipak is bestand tegen zware sneeuwbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Zorg dat het skipak die je meeneemt ademend is en goede ventilatie biedt. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je het minder snel heel warm krijgt en wanneer dat wel het geval is, wordt transpiratievocht afgevoerd naar de buitenlucht. Kortom, de waterdichte laag mag vocht van binnen naar buiten doorlaten, maar niet andersom.

Tip

Voor de beste bewegingsvrijheid is het belangrijk een skipak aan te schaffen in de goede maat. Kijk in de desbetreffende maattabel en kijk welke maat jij nodig hebt.