Thermosets

Als je op wintersport gaat raden wij je aan thermokleding te dragen onder de standaard skikleding. Deze kleding zorgt dat je het niet koud krijgt en dat je lichaam droog blijft. Je kunt kiezen om alleen een thermoshirt of -broek te dragen. Door een thermoset te dragen ben je overal tegen bestand en kun je zorgeloos van de piste af.

Lees meer...

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

19 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een thermoset dragen tijdens de wintersport?

Als je op wintersport gaat raden wij je aan thermokleding te dragen onder de standaard skikleding. Deze kleding zorgt dat je het niet koud krijgt en dat je lichaam droog blijft. Je kunt kiezen om alleen een thermoshirt of -broek te dragen. Door een thermoset te dragen ben je overal tegen bestand en kun je zorgeloos van de piste af. Een thermoset bestaat uit een thermoshirt en een thermobroek. Een thermoset draag je als basislaag onder je skikleding. Thermokleding zorgt ervoor dat transpiratie wordt afgevoerd en dat je lichaamstemperatuur op peil blijft. Het houdt het lichaam droog door transpiratievocht af te voeren naar de tweede kledinglaag.

Ken jij het drielagensysteem al?

Bij het dragen van je thermokleding houd je rekening met het drielagensysteem. De eerste laag is de basislaag en bestaat uit thermokleding. Deze kleding draag je direct op je huid. Het luchtlaagje tussen je huid en de thermokleding wordt gebruikt om je lichaam op temperatuur te houden. Daarnaast zorgt de thermokleding ervoor dat transpiratie snel wordt afgevoerd. Als de thermokleding iets ruimer om je lichaam valt is het luchtlaagje wat groter en biedt de kleding als voornaamste doel warmte. Als de thermokleding strakker om je lichaam zit, is het luchtlaagje kleiner en is het belangrijkste doel van de kleding dat transpiratievocht wordt afgevoerd. Voor op wintersport raden wij je daarom aan te kiezen voor een wat dikkere thermoset.

De beste thermosets voor de wintersport

De beste thermosets worden gemaakt van synthetisch polyester of merinowol. Merinowol zorgt ervoor dat je warm blijft, het kriebelt niet, het isoleert en blijft fris ruiken. Synthetisch polyester voert vocht goed af en droogt snel. Daarnaast voelt polyester zacht aan, is het licht van gewicht en behoudt het zijn vorm. Merinowol wordt op den duur wel nat, maar blijft het lichaam warm houden. Binnen het Plutosport assortiment vind je thermosets van verschillende merken zoals Dare 2b, Craft en Tenson. Tenson is een merk die een speciale techniek toepast in de thermosets, de zogenoemde Power Comfort technologie. Deze techniek zorgt voor een snelle afvoer van transpiratievocht en een zacht gevoel.

Tip

Volg de wasvoorschriften die terug te vinden zijn op het label aan de binnenkant van de thermoset. Hier staat beschreven hoe de kleding gewassen moet worden om de kwaliteit te behouden.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.