Thermosets

Als je op wintersport gaat raden wij je aan thermokleding te dragen onder de standaard skikleding. Deze kleding zorgt dat je het niet koud krijgt en dat je lichaam droog blijft. Je kunt kiezen om alleen een thermoshirt of -broek te dragen. Door een thermoset te dragen ben je overal tegen bestand en kun je zorgeloos van de piste af. Lees meer...

Producten 1-24 van 46

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 46

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Basislaag

Een thermoset bestaat uit een thermoshirt en een thermobroek. Een thermoset draag je als basislaag onder je skikleding. Thermokleding zorgt ervoor dat transpiratie wordt afgevoerd en dat je lichaamstemperatuur op peil blijft. Het houdt het lichaam droog door transpiratievocht af te voeren naar de tweede kledinglaag.

Als je gaat wintersporten kun je je kleding uitkiezen aan de hand van het 3-lagensysteem. De eerste laag is de basislaag en bestaat uit thermokleding. Deze kleding draag je direct op je huid. Het luchtlaagje tussen je huid en de thermokleding wordt gebruikt om je lichaam op temperatuur te houden. Daarnaast zorgt de thermokleding ervoor dat transpiratie snel wordt afgevoerd. Als de thermokleding iets ruimer om je lichaam valt is het luchtlaagje wat groter en biedt de kleding als voornaamste doel warmte. Als de thermokleding strakker om je lichaam zit, is het luchtlaagje kleiner en is het belangrijkste doel van de kleding dat transpiratievocht wordt afgevoerd. Voor op wintersport raden wij je daarom aan te kiezen voor een wat dikkere thermoset.

De tweede laag is de tussenlaag, ook wel isolerende laag genoemd. Deze laag zorgt ervoor dat de warmte wordt opgeslagen en dat transpiratie verder afgevoerd wordt naar de buitenste laag. Dit kan een skipulli, fleece, of sweater zijn.

De derde laag of buitenlaag beschermt je tegen regen, sneeuw en wind. Een skijas biedt deze bescherming.

Materialen en technologieën

Thermosets worden gemaakt van synthetisch polyester of merinowol. Merinowol zorgt ervoor dat je warm blijft, het kriebelt niet, het isoleert en blijft fris ruiken. Synthetisch polyester voert vocht goed af en droogt snel. Daarnaast voelt Polyester zacht aan, is het licht van gewicht en behoudt het zijn vorm. Merinowol wordt op den duur wel nat, maar blijft het lichaam warm houden.

Tenson is een merk die een speciale techniek toepast in de thermosets, de zogenoemde Power Comfort technologie. Deze techniek zorgt voor een snelle afvoer van transpiratievocht en een zacht gevoel.

Tip

Volg de wasvoorschriften die terug te vinden zijn op het label aan de binnenkant van de thermokleding. Hier staat beschreven hoe de kleding gewassen moet worden om de kwaliteit te behouden.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.