Thermobroeken

Op wintersport ben je het ene moment actief van de berg af aan het skiën terwijl je een paar minuten weer stil zit in de lift. Door de juiste kleding te dragen blijft het lichaam op temperatuur en blijft de kleding droog. Onder de skibroek raden wij je aan om een thermobroek te dragen. Waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een thermobroek? Lees meer...

Producten 1-24 van 52

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 52

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer draag ik een thermobroek?

Als eerste laag van het 3-lagensysteem kun je een thermobroek dragen, deze draag je direct op de huid. Als je gaat wintersporten is het belangrijk dat je droog en warm blijft aanvoelen. Thermobroeken zijn gemaakt van ademend materiaal die vocht snel afvoeren. Hierdoor blijf je droog, warm en comfortabel aanvoelen.

Wat is een thermobroek?

Thermokleding zit aansluitend om je lichaam. Het laagje lucht tussen je huid en de thermobroek weet je lichaam goed op temperatuur te houden. Dit laagje is groter als de broek iets ruimer valt en biedt daardoor nog meer warmte. Aangezien de benen minder transpireren dan het bovenlichaam heeft een thermobroek minder ademend vermogen nodig dan een thermoshirt.

Materialen en technologieën

Merinowol en polyester zijn de meest gebruikte materialen voor thermobroeken. Deze materialen bezitten de eigenschappen dat ze vocht goed afvoeren en ademend vermogen hebben. Hierdoor blijf je droog en warm aanvoelen. Belangrijk is ook dat je eigenlijk niet voelt dat je een thermobroek aan hebt. Polyester is een zachte, lichte stof die snel droogt en zijn vorm behoudt. Merinowol kriebelt niet en heeft als voordeel dat het lang fris blijft ruiken.

Er zijn merken die speciale technieken toepassen. Zo zorgt de 3D protectie technologie van Tenson ervoor dat ventilatie mogelijk is en dat transpiratievocht goed afgedreven kan worden. Odlo past een naadloze technologie toe die maximale bewegingsvrijheid garandeert.

Tip

Voor meer informatie over een specifieke broek kun je de bijbehorende productomschrijving lezen. Heb je daarna toch nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!