Thermoshirt met korte mouwen

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een thermoshirt met korte mouwen dragen tijdens de wintersport?

Op wintersport ben je af en aan intensief bezig. Nadat je een inspannende afdaling hebt gedaan, zit je weer stil in de lift naar boven. Doordat je gaat zweten om vervolgens weer stil te zitten, krijg je het snel koud. Een thermoshirt met korte mouwen zorgt dat dit zweet op de juiste manier wordt afgevoerd, waardoor het lichaam de juiste temperatuur behoudt. Toch zijn er een aantal eigenschappen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een thermoshirt met korte mouwen. Op je ondergoed na is thermokleding de eerste laag die je aantrekt als je gaat wintersporten. Deze thermokleding zorgt dat het lichaam warm blijft. Tijdens de wintersport ben je intensief bezig en transpireer je. Het thermoshirt met korte mouwen voert transpiratievocht goed af zodat je lichaam en kleding droog blijft. Thermoshirts met korte mouwen zijn er in verschillende diktes. Er zit een laagje lucht tussen je huid en het thermoshirt en je lichaam weet deze laag goed op temperatuur te houden. Een dikker shirt dat wat ruimer om je lichaam valt zorgt voornamelijk voor het behoud van je lichaamswarmte. Een thermoshirt dat wat dunner is en straks om het lichaam valt heeft als voornaamste doel om het transpiratievocht af te voeren.

Er zijn thermoshirts met lange mouwen en thermoshirts met korte mouwen. Wordt het een warmere dag op wintersport? Kies dan voor een thermoshirt met korte mouwen. Een thermoshirt met korte mouwen beschermt je bovenlichaam zeer goed tegen de kou, maar geeft toch wat extra ventilatie bij de armen. Een thermoshirt met korte mouwen komt niet alleen tijdens de wintersportvakantie goed van pas, maar kunt je ook dragen tijdens het hardlopen, fietsen of wandelen!

Waar moet een goed thermoshirt met korte mouwen aan voldoen?

Thermoshirts worden over het algemeen gemaakt van polyester of merinowol. Deze materialen nemen nauwelijks vocht op en voeren transpiratie goed af. Hierdoor blijf je droog en warm aanvoelen. Polyester heeft verder als voordelen dat het zacht aanvoelt, licht van gewicht is, snel droogt en zijn vorm behoudt. Merinowol heeft als voordeel dat het lang fris blijft ruiken en het niet kriebelt. Een aantal merken binnen het Plutosport assortiment passen speciale technieken toe in het thermoshirt. Craft past bijvoorbeeld de Coolmax Extreme Fresh FX technologie toe. Deze techniek gaat ‘nare’ geurtjes tegen. Tenson zorgt er met de Power Comfort technologie voor dat het thermoshirt snel droogt en vocht snel afvoert. Odlo garandeert met haar naadloze technologie maximale bewegingsvrijheid.

Tip

Lees de wasvoorschriften op het waslabel aan de binnenkant van het thermoshirt goed door. Als een thermoshirt niet op de juiste manier gewassen wordt, kan deze namelijk de juist zo belangrijke eigenschappen verliezen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.