Producten 1-24 van 137

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 137

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Skibril versus zonnebril

Skibrillen uit categorie 3 zijn geschikt te dragen als de zon schijnt. Skibrillen met donkere lenzen houden de meest felle zonnestralen tegen. Een spiegelende coating weerkaatst het licht, waardoor je minder last hebt van de felle zon. Een skibril heeft voordelen ten opzichte van een gewone zonnebril. Niets is mooier dan een stralende, zonnige dag op de piste. Op zulke dagen is het extra belangrijk dat je zorgt dat je ogen goed beschermd zijn tegen de sterke UV-straling. In de bergen is de zonkracht vele malen sterker dan in Nederland omdat je hoger bij de zon zit. Daarnaast weerkaatst de sneeuw de zon wat de straling nog meer versterkt.

De koude wind kan tranen veroorzaken en de ogen zelfs bevriezen. Het voordeel van een skibril ten ozzichte van een gewone zonnebril is dat wind geen kans krijgt om onder de lenzen door te komen. Ook heb je met een skibril beter en meer zicht. Skibrillen worden gemaakt van kunststof en hebben glazen van onbreekbaar polycarbonaat. Dit materiaal kan niet breken. Er zijn goggles met verschillende kleuren lenzen. De verschillende kleuren bieden bescherming tegen verschillende weertypen.

De beste skibrillen voor als de zon schijnt

De lenzen van skibrillen worden ingedeeld in verschillende categorieën. Elke categorie staat voor een bepaald weerstype. De kleur van de glazen is bepalend voor de mate van zichtbaar licht en bescherming tegen verblinding. De kleur heeft niets te maken met de bescherming die geboden wordt tegen UV-straling. Bijna alle skibrillen bieden 100% UV-bescherming, degene met een CE-markering bieden zijn hier specifiek op getest. Categorie 3 bevat skibrillen met lenzen die een grote hoeveelheid zonlicht opnemen. Deze skibrillen zijn daardoor geschikt te dragen als de zon schijnt. De lenzen in deze categorie zijn vaak roze of amberkleurig van kleur of hebben donkerdere lenzen. De skibrillen bieden een scherp contrast en een goed zicht. De technologie van tegenwoordig zorgt er tevens voor dat je de kleuren steeds meer ervaart zoals ze echt zijn.

Hoe maak je een skibril van categorie 3 schoon?

Vaak wordt er bij de skibril een zakje of poetsdoekje meegeleverd. Gebruik alleen dit zakje of poetsdoekje voor het schoonmaken van je skibril. De lenzen moeten volledig droog zijn als je deze wilt schoon gaan maken. De binnenkant van de zijn voorzien van een anti-fog coating. Als je de binnenkant probeert schoon te poetsen kan deze laag beschadigen en daarom raden wij je aan deze de binnenkant van de lenzen met rust te laten.

Tip

Sommige skibrillen hebben de mogelijkheid om lenzen te verwisselen. Verwissel de lens alleen met het bijgeleverde zakje. Als je de lenzen met je handen vastpakt, kunnen deze beschadigen. Verminder de kans op het beslaan van je lezen door je skibril zo min mogelijk af te zetten.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.