Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Skipulli's

De skipulli is een essentieel kledingstuk wanneer je op wintersport gaat. Een skipulli is verkrijgbaar in sneldrogende stretch stof of heerlijke fleece stof. Een skipulli bevat een hoge kraag die voorkomt dat wind en sneeuw in je nek terecht kunnen komen. Het is een ideaal kledingstuk om te dragen onder een jas of dikke trui. Lees meer...

1-24 van 174

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 174

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Functie

De skipulli draag je over je (thermo-)ondergoed en onder je skijas, het is dus de tweede laag en wordt ook wel de isolerende laag genoemd. Terwijl jij loopt te ploeteren om zo netjes, snel of spectaculair mogelijk beneden te komen, produceer je warmte. Deze laag valt wat losser om het lichaam, waardoor er tussen deze laag en de thermokleding een isolerend luchtlaagje ontstaat. Op deze manier wordt de geproduceerde warmte vastgehouden zodat je lichaam op temperatuur gehouden kan worden. Tevens voert de skipulli het transpiratievocht af naar de buitenste laag.

Materiaal

De meeste skipulli’s bestaan voor het grootste gedeelte uit polyester. De grote voordelen van polyester zijn dat het een lichte stof is en dat het transpiratievocht snel afvoert, waardoor je kleding droog blijft en je lichaam niet afkoelt.

Vaak bestaan de skipulli’s ook gedeeltelijk uit een elastische stof, waardoor deze altijd voldoende bewegingsruimte bieden.

Tip

Met de tweede laag kun je een beetje spelen om de temperatuur voor jezelf zo aangenaam mogelijk te maken. De meeste skipulli’s zijn voorzien van een rits, deze kun je open ritsen als het te warm wordt. Tevens kun je deze laag weglaten op hele warme dagen of kun je de laag verdubbelen op extreem koude dagen.