Overpronerende hardloopschoenen voor heren

Kantelen jouw voeten naar binnen als je aan het hardlopen bent? Dan heb je knikvoeten en heb je hardloopschoenen nodig die deze kanteling corrigeren. Wij vertellen je graag meer over deze ondersteunende hardloopschoenen. Lees meer...

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De knikvoet

Weet jij al welk type voet je hebt of heb je geen idee? Om erachter te komen welk type voeten je hebt, en of je dus speciale schoenen nodig hebt, kun je een test doen. Hardlopers met knikvoeten hebben voeten die naar binnen kantelen tijdens het hardlopen. Trek je hardloopschoenen aan die niet de ondersteuning bieden die je nodig hebt met knikvoeten, dan is de kans op blessures groter.

Functie overpronerende schoen

Doordat je voeten naar binnen kantelen tijdens het hardlopen, krijgen je spieren en gewrichten veel te verduren tijdens het landen en ga je scheef lopen. Ondersteunende schoenen zitten zo in elkaar dat deze kanteling wordt opgeheven en je toch recht kunt lopen. Ze bieden extra ondersteuning. De hak en de binnenzijde van de tussenzool zijn voorzien van extra versteviging.

Technieken

Een aantal merken passen eigen technieken toe die overpronatie tegengaan. Asics bijvoorbeeld noemt deze techniek de Dynamic DuoMax technologie. Daarnaast maakt Asics gebruik van een Impact Guidance System. Dit systeem bestaat uit gekoppelde componenten die zorgen voor een natuurlijk looppatroon vanaf het moment dat je neerkomt tot de afzet.

Saucony past de Heel PowerGrid technologie toe. Deze techniek is in de hak verwerkt en zorgt voor een vloeiende overgang van hiel naar voorvoet.

Tips

Meer informatie over de verschillende soorten hardloopschoenen vind je hier. Ook vind je hier een handige tip om je veters te strikken.
Je voeten zetten in de loop van de dag uit. Pas je schoenen daarom in de namiddag en trek dan ook je sokken aan die je aantrekt tijdens het hardlopen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!