Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

Trailrunning schoenen voor kinderen

Hardlopen is leuk voor kinderen en volwassenen. Je kan op de weg hardlopen, maar je kan ook off-road gaan, ook wel trailrunning genoemd. Je geniet van de natuur, maar door de andere ondergrond heb je wel speciale hardloopschoenen nodig. Lees meer...

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Off-road

Trailrunning is hardlopen door de vrije natuur over onverharde paden. Doordat deze paden anders van structuur zijn dan de gewone asfalt weg, heb je speciale hardloopschoenen nodig. De standaard hardloopschoenen bieden veel demping. De ondergrond bij trailrunning is minder belastend voor de gewrichten, waardoor ook minder demping nodig is. Daarentegen heb je bij deze vorm van hardlopen weer meer baat bij veel profiel, zodat je veel grip hebt.

Grip!

Wil je je helemaal uitleven in het bos, op het strand of in de duinen, dan heb je hardloopschoenen nodig die veel grip bieden. Je kan dan zonder problemen over gladde of oneffen ondergronden hardlopen. Een ander verschil met standaard hardloopschoenen is dat trailrunning schoenen minder demping bieden. Je lichaam krijgt minder te verduren tijdens het hardlopen over onverharde wegen en daarom heb je minder demping nodig.

Passen

Je schoenen moeten niet te groot of te klein zijn. Je kan het beste de hardloopschoenen passen aan het einde van de middag of in de avond. Je voeten zetten in de loop van de dag uit. Trek de sokken aan tijdens het passen die je ook aantrekt als je gaat hardlopen. Op deze manier krijg je een goed beeld van hoe de schoenen zitten.

Er is een speciale manier bedacht om je veters te strikken. Je voeten kunnen dan niet gaan schuiven in je schoenen. Wil je weten hoe dat moet? Check het hier.

Tip

De maten verschillen per merk. Kijk in de maattabel bij de desbetreffende schoenen om te zien welke maat jij nodig hebt.

Heb je nog vragen over trailrunning schoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.