Hardloopshirts met korte mouwen

Ben jij op zoek naar een comfortabel hardloopshirt voor in de zomer? Kies dan voor het shirt met korte mouwen of zelf een shirt zonder mouwen, ook wel een singlet genoemd. Bij het kiezen van een shirt moet er wel op een aantal factoren gelet worden. Lees meer...

Producten 1-24 van 310

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 310

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer een hardloopshirt met korte mouwen

Naast het feit dat de persoonlijke voorkeur meetelt, is er wel degelijk een richtlijn voor het dragen van hardloopshirts met lange- of korte mouwen. Wanneer de temperatuur onder de 15 graden Celcius ligt, is het verstandig een shirt met lange mouwen te dragen. Het is belangrijk het lichaam goed warm te houden om de kans op blessures te verkleinen. Als de temperatuur 15 graden of hoger is, is het geen probleem om in een shirt met korte- of zonder mouwen hard te lopen.

Welk materiaal?

Het is belangrijk dat het hardloopshirt gemaakt is van een goed ademende stof. Daarnaast moet het shirt het zweet snel af kunnen geven aan de buitenlucht om ervoor te zorgen dat het droog en comfortabel blijft aanvoelen. Shirts gemaakt van polyester bezitten deze eigenschappen.

Er zijn veel merken die gebruik maken van speciale technologieën om het zweet goed af te kunnen voeren. Zo gebruikt Adidas de ClimaLite technologie en Nike haar Dri-Fit technologie. In de productomschrijvingen kun je per shirt zien van welke technologie(ën) de shirts voorzien zijn.

Tip

Voor een zo hoog mogelijk draagcomfort is het belangrijk een loopshirt te dragen in de juiste maat. Kijk voor de maatvoering in de bijbehorende maattabel. Let op: dit verschilt per merk.
Om het shirt zo lang mogelijk te kunnen gebruiken is het belangrijk om deze op de juiste manier gewassen wordt. Kijk in het label in het shirt welke manier van wassen voor het bepaalde shirt geschikt is.

Toch nog vragen over het hardloopshirt met korte mouwen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.