Hardlooptop

Producten 1-24 van 56

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 56

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom kiezen voor een hardlooptop?

Een hardlooptop zorgt natuurlijk niet alleen voor frisse lucht bij de armen, maar ook de oksels en de rug kunnen op extra verkoeling rekenen! Als je in een hardlooptop gaat hardlopen kun je je lichaam langer koel en drooghouden, waardoor je dus meer comfort ervaart en langer door kunt blijven rennen. Hardlooptops worden veelal gemaakt van polyester en dit heeft als groot voordeel dat deze stof zacht, ademend, vocht afdrijvend én sneldrogend is! Mocht je van plan zijn om in het donker hard te gaan lopen, is het verstandig om reflecterende artikelen te dragen zoals een reflecterend hardloopvest of LED-lampje om je arm.

Wanneer kun je het beste een hardlooptop dragen?

Zelfs in Nederland kan de temperatuur in de zomer soms flink oplopen, het is natuurlijk niet zo gek dat oververhitting dan op de loer ligt! Door zo min mogelijk hardloopkleding aan te trekken zorg je ervoor dat het lichaam zo min mogelijk opwarmt en er zoveel mogelijk frisse lucht bij het lichaam komt. Een hardlooptop zorgt ervoor dat transpiratievocht direct afgevoerd wordt naar buiten, waardoor het lichaam droog blijft. Daarnaast zorgt de ademende eigenschap ervoor dat er voldoende frisse lucht bij het lichaam kan komen, zodat het lichaam fris aan blijft voelen. Door een hardlooptop te dragen zorg je er dus voor dat je lichaam goed zijn warmte kwijt kan, zo voorkom je dat je je hardloopronde halverwege moet staken. Vind je het minder fijn om met blote armen hard te lopen? Op Plutosport.nl vind je ook verschillende hardloopshirt met korte mouwen voor zowel dames als heren.

Waar moet een goede hardlooptop aan voldoen?

Tijdens het hardlopen is het verstandig om een hardlooptop aan te schaffen die van ademend materiaal gemaakt is zoals polyester. Polyester zorgt ervoor dat transpiratievocht snel naar buiten wordt afgevoerd. Daarnaast kun je ervoor kiezen of je een strakke of wijdvallende hardlooptop aantrekt. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een wat meer aangesloten hardlooptop, zodat het wat strakker op je lichaam zit. Bij Plutosport zijn er zowel hardlooptops voor dames en heren in het assortiment te vinden.