Hardlooptop

Zodra de zon zich wat vaker laat zien en het buiten warmer wordt, is het aan te raden om je wat luchtiger te kleden als je gaat hardlopen. Een hardlooptop is een hardloopshirt zonder mouwen en is daardoor heel ventilerend, er kan dus voldoende frisse lucht bij het lichaam komen. Lees meer...

Producten 1-24 van 95

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 95

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een hardlooptop?

Een hardlooptop zorgt natuurlijk niet alleen voor frisse lucht bij de armen, maar ook de oksels en de rug kunnen op extra verkoeling rekenen! Als je in een hardlooptop gaat hardlopen kun je je lichaam langer koel en droog houden, waardoor je dus meer comfort ervaart en langer door kunt blijven rennen. Hardlooptops worden veelal gemaakt van polyester en dit heeft als groot voordeel dat deze stof zacht, ademend, vochtafdrijvend én sneldrogend is!

Hardlopen in de zomer

Zelfs in Nederland kan de temperatuur in de zomer soms flink oplopen, het is natuurlijk niet zo gek dat oververhitting dan op de loer ligt! Door zo min mogelijk hardloopkleding aan te trekken zorg je ervoor dat het lichaam zo min mogelijk opwarmt en er zoveel mogelijk frisse lucht bij het lichaam komt. Een hardlooptop zorgt ervoor dat transpiratievocht direct afgevoerd wordt naar buiten, waardoor het lichaam droog blijft. Daarnaast zorgt de ademende eigenschap ervoor dat er voldoende frisse lucht bij het lichaam kan komen, zodat het lichaam fris aan blijft voelen. Door een hardlooptop te dragen zorg je er dus voor dat je lichaam goed zijn warmte kwijt kan, zo voorkom je dat je je hardloopronde halverwege moet staken.