Thermobroeken en lange sportonderbroeken hardlopen

Ook in de winter is het natuurlijk heerlijk om lekker te gaan hardlopen! Het is dan alleen wel verstandig om wat extra aandacht aan het kiezen van je hardloopoutfit te besteden. De ene hardloper loopt zichzelf misschien binnen no-time warm, terwijl de andere hardloper echt wat extra kleding aan moet trekken om warm te blijven. Lees meer...

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Thermobroek versus lange sportonderbroek

Zowel thermobroeken als lange sportonderbroeken zijn ervoor gemaakt om extra warmte aan het onderlichaam te bieden tijdens de koude wintermaanden! Hoewel thermokleding vaak verkrijgbaar is in een speciale wintervariant en een speciale zomervariant, hoeft hier bij thermobroeken geen verwarring over te ontstaan. In de zomer is de kans namelijk vrij klein dat je in een lange thermobroek de straat op gaat, we kunnen dus stellen dat lange thermobroeken vooral geschikt zijn om in de winter te dragen. Thermokleding en sportondergoed zorgt er niet alleen voor dat je benen lekker warm blijven, maar het zorgt er tevens voor dat de benen droog en fris blijven! Door het ademende vermogen van de broeken kan er namelijk voldoende frisse lucht bij het lichaam komen en kan transpiratievocht direct worden afgevoerd naar buiten. Op die manier kan het lichaam de temperatuur goed blijven reguleren, waardoor je het niet snel te warm of te koud zult krijgen.

Wanneer draag je een extra laag?

Het klinkt misschien heel logisch en dat is het ook: voel eens hoe warm of koud het buiten is en kijk naar welk weer er wordt voorspeld. Heb je het snel koud en is er koud weer op komst? Dan is het natuurlijk verstandig om een extra broek en eventueel ondershirt met lange mouwen aan te trekken! Heb je het altijd snel warm tijdens het hardlopen en is er mild weer voorspeld? Kies er dan voor om de extra laag weg te laten!

Tip

Thermobroeken en lange sportonderbroeken zitten strak om het onderlichaam, waardoor je er gemakkelijk nog een hardloopshort (of als het erg koud is een lange sportbroek) overheen kunt dragen. Veel hardlopers hanteren de regel dat je tot 15°C winterthermokleding of lang sportondergoed kunt dragen, boven die temperatuur is het aan te raden om te kiezen voor zomerthermokleding of een gewone korte hardloopbroek en hardloopshirt met korte mouwen.