Ondersteunende hardloopschoenen

Heb jij een looppatroon dat afwijkt van de neutrale loper? Kantelt jouw voet naar binnen tijdens het hardlopen? Dan heb jij last van overpronatie. Hier bieden wij de overpronerende hardloopschoenen voor aan. Lees meer...

Producten 1-24 van 76

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 76

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat voor hardloopschoenen heb ik nodig?

Door een simpele test kun jij vaststellen welk type voet jij hebt en wat voor hardloopschoenen jij het best kunt dragen. Kijk hier voor de test. Deze schoenen zijn geschikt voor de overpronerende loper. Dit houdt in dat de voeten naar binnen kantelen tijdens het hardlopen, wat bij het dragen van verkeerde schoenen kan zorgen voor blessures.

Waarom kiezen voor overpronerende hardloopschoenen?

De overpronerende hardloopschoenen in het aanbod op Plutosport.nl zijn voornamelijk gericht op het lopen op harde ondergronden. De hardloopschoenen corrigeren het afwijkende looppatroon en hebben net wat meer eigenschappen dan neutrale hardloopschoenen. Zo hebben overpronerende hardloopschoenen vaak een blokje of andere soort verharding aan de binnenkant van de zool. Vaak is dit in de vorm van een tussenzool met een verhard stuk, dit verharde stuk is harder dan de rest van de dempende zool. Deze verharding zorgt ervoor dat je voet tijdens het hardlopen het overproneren van de voet wordt afgezwakt, waardoor je minder snel last krijgt van blessures.

De beste overpronerende hardloopschoenen

Bij Plutosport kun je terecht voor overpronerende hardloopschoenen voor zowel dames als heren. Ben je op zoek naar een specifiek merk zoals Asics, Mizuno of Saucony of zoek je juist een opvallende kleur hardloopschoen? Bij ons ben je aan het juiste adres! Graag lichten we de beste overpronerende hardloopschoenen voor je uit:

  • Mizuno Wave Inspire: Mizuno hardloopschoenen hebben een Wave-plaat in de tussenzool, dit biedt veel demping en stabiliteit, twee belangrijke eigenschappen voor goede hardloopschoenen. De Smoothride Support tussenzool maakt de hardloopschoen ideaal voor overpronerende hardloopschoenen.
  • Asics Gel-Kayano: Asics hardloopschoenen vallen over het algemeen wat kleiner, houd hier rekening mee als je hardloopschoenen gaat kopen. Dit model van Asics is over het algemeen wat duurder, maar je krijgt er een hoop voor terug! De FF Blast-technologie tussenzool geeft je ondervoet veerkracht en de Gel in de voor- en achtervoet vangt de schokken van het lopen op. De Dynamic Duomax-technologie maakt de hardloopschoen geschikt voor als je last hebt van overpronatie. Deze technologie voorkomt namelijk dat je voet te veel naar binnen kantelt.
  • Saucony Guide 14: Ben je een licht-overpronerende loper? Kies dan voor de Saucony Guide hardloopschoenen. De FORMIT-technologie zorgt ervoor dat de hardloopschoen zich aanpast aan jouw voeten en de PWRRUN-tussenzool maakt de hardloopschoen helemaal compleet want het verdeelt namelijk de druk op je voeten.

Toch nog vragen over de overpronerende hardloopschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.