Skibrillen categorie 1: zware bewolking en sneeuw

Producten 1-24 van 33

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 33

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een skibril?

Een skibril beschermt je ogen en biedt een beter zicht. Of de lucht nu strak blauw is, het sneeuwt of het is zwaar bewolkt, een skibril biedt in alle weersomstandigheden bescherming. Het voordeel van een skibril ten opzichte van een gewone zonnebril is dat een skibril volledig op je gezicht aansluit waardoor er geen wind, sneeuw of zonlicht onder de glazen door kan komen. Ook heb je een breder zichtveld met goggles dan wanneer je een zonnebril draagt. De kleur van de lenzen bepaalt voor welk weerstype de skibril geschikt is. 

De beste skibril voor sneeuw en mist

Juist als het zwaar bewolkt is of als het sneeuwt is een skibril in categorie 1 van groot belang. De brillen uit deze categorie zijn geschikt te dragen bij slechte weersomstandigheden als mist, sneeuw en zware bewolking. De zonkracht kan 10 tot 15 keer sterker zijn in de bergen dan in Nederland en deze straling komt ook gedeeltelijk door zware bewolking heen. Daarnaast heb je beter zicht als je de juiste skibril draagt. De lenzen worden in verschillende categorieën ingedeeld om aan te geven voor welke weersomstandigheden ze geschikt zijn. De kleur van de glazen heeft invloed op het zichtbare licht en de bescherming tegen verblinding. De kleur heeft geen invloed op de mate van UV-bescherming. Skibrillen met een CE-markering bieden 100% UV-bescherming.

Onder categorie 1 vallen de skibrillen met lenzen die bijna geen zonlicht opnemen. De skibrillen uit deze categorie zijn daarom geschikt als er weinig licht is, dus als het zwaar bewolkt is of het sneeuwt. Gele lenzen verhogen het contrast, waardoor je beter zicht hebt op donkere dagen. Onder deze categorie vindt je ook skibrillen met een andere kleur lens dan geel. Deze skibrillen hebben vaak meerdere lenzen. Je kan de lens dan aanpassen naar de weersomstandigheden. Door een skibril te dragen van de geschikte categorie zie je oneffenheden op de piste, waardoor je nare ongelukken kunt voorkomen. 

Hoe maak je een skibril schoon?

Vaak zit er bij de skibril een zakje of poetsdoekje. Maak de lenzen van je skibril alleen met dit zakje of poetsdoekje schoon. Doe dit als de lenzen van de skibril droog zijn. Het wordt afgeraden om de binnenkant van de lenzen schoon te maken. Op de binnenkant zit vaak een anti-fog coating die eraf kan gaan als je deze poetst. Heb je een skibril met verwisselbare lenzen? Verwissel de lens met het bijgeleverde zakje. Pak de lens nooit vast met je handen. De lens kan dan beschadigen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.