Compressiekousen hardlopen dames

Tijdens het hardlopen wil je natuurlijk niet alleen mooie sportkleding dragen, het is ook belangrijk dat je sportkleding functioneel is! Compressiekousen zijn een voorbeeld van functionele sportkleding, de strakke kousen zorgen er namelijk voor dat je langer kunt hardlopen én dat het minder moeite kost. Hoe? Wij leggen het je graag uit! Lees meer...

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoe werken compressiekousen?

Compressiekousen zijn strakke kousen die tot net onder de knie komen. Rond de enkels oefenen de compressiekousen het meeste druk uit en dit neemt langzaam af richting de knie, op deze manier wordt het bloed richting het hart gepompt en wordt de bloeddoorstroming gestimuleerd. De grootste voordelen hiervan zijn dat er veel zuurstofrijk bloed de spieren binnenstroomt en afvalstoffen snel weer uit de spieren gepompt worden, hierdoor zal het langer duren voor de spieren vermoeid raken. De compressiekousen zorgen er tevens voor dat het aantal spiertrillingen in de onderbenen verlaagd wordt, waardoor de spieren minder zwaar belast worden en er minder snel verzuring op zal treden.

Compressiekousen versus compressietubes

Wil je wel de voordelen ervaren van compressiekousen, maar vind je de compressiekousen te strak om je voeten zitten? Dan kun je kiezen voor compressietubes! Een compressietube is een strakke sleeve die je om je onderbenen kunt dragen. De compressietubes zijn heel zacht en voelen aan als een tweede huid. Net als de compressiekousen bieden compressietubes vele voordelen: de tubes stimuleren de bloedcirculatie en bieden extra support aan de onderbenen, waardoor ze preventief werken tegen verrekking en verkramping.