Skipulli voor dames

Op de piste wil je lekker skiën of snowboarden zonder ermee bezig te zijn of je het wel warm genoeg hebt. Kleed je volgens het 3-lagensysteem en je hoeft hier niet mee bezig te zijn. Een skipulli voor dames is een geschikte tweede laag.

Lees meer...

Producten 1-24 van 43

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 43

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De tweede laag

Om je volledig te kunnen focussen op het skiën of snowboarden is het belangrijk dat je lichaam op temperatuur blijft. Het 3-lagensysteem is bedacht om je te helpen bij de keuze van je skikleding. De eerste laag uit dit systeem bestaat uit thermokleding en heeft als doel transpiratievocht af te voeren en je lichaam droog te houden. De tweede laag heeft een isolerende functie . Een skipulli is geschikt als tweede laag. Tevens voert deze laag het transpiratievocht van de eerste laag verder af naar de buitenste laag. De derde laag betreft de skijas. Deze laag heeft het doel je te beschermen tegen sneeuw, regen en wind en deze laag voert het doorgegeven transpiratievocht af naar de buitenlucht.

Warm en droog

Een skipulli heeft een aansluitende pasvorm, waardoor er geen warmte verloren gaat. Skipulli’s hebben een hoge kraag, wat voorkomt dat sneeuw en wind via de nek naar binnen komen. Een aantal skipulli’s hebben een korte ritssluiting. Wil je een beetje ventilatie, dan kun je de rits open doen en daarnaast trek je de skipulli makkelijk aan en uit door middel van de rits.

Skipulli’s worden gemaakt van materiaal dat transpiratievocht snel afvoert, waardoor je lichaam warm en droog wordt gehouden. Je hebt de keuze uit een stretch stof of een fleece stof. Beide stoffen zitten heel comfortabel. We raden je aan geen katoenen skipulli aan te trekken. Katoen neemt vocht op en blijft daardoor lang nat door transpiratie. Je koelt snel af, wat niet goed is voor je lichaam. Een combinatie van katoen met bijvoorbeeld een synthetische stof is wel een optie.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kies je een bepaalde skipulli. Is het erg koud, dan is een warme fleece pulli geschikt om te dragen. Is het niet zo heel koud, draag dan een dunnere skipulli.

Tips

In plaats van een skipulli kun je ook kiezen voor een fleece of een sweater.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.