Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Skijassen voor dames

Op de piste wil je er graag goed uitzien, maar nog belangrijker is het dat je beschermd wordt tegen kou, regen en sneeuw. Een gave skijas maakt jouw outfit compleet en heeft die kenmerken die nodig zijn om je lichaam op de juiste temperatuur te houden. Maar wat zijn die kenmerken? Lees meer...

1-24 van 104

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 104

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Skijas versus winterjas

Niet iedere winterjas is geschikt voor de wintersport. Een skijas is zo gemaakt dat je er goed in kan bewegen en dat de transpiratie die daarbij ontstaat snel wordt afgevoerd. De buitenkant van de jas is winddicht en waterafstotend. Vaak bevatten skijassen ventilatiepanelen voor de afvoer van overtollige lichaamswarmte. Deze ventilatiepanelen kunnen over het algemeen open en dicht gedaan worden met een rits, zodat je zelf kunt bepalen of je deze open of dicht wil.

Let op je onderlagen

Een skijas komt het beste tot zijn recht als ook de onderlagen bewust zijn uitgekozen. Als je je kleed volgens het 3-lagensysteem, dan ga je goed voorbereid de piste op. De eerste laag bestaat uit thermokleding en heeft als doel je lichaam droog en warm te houden. De tweede laag heeft een isolerende functie en voert het transpiratievocht van de eerste laag verder af. Een skipulli, sweater of fleece is geschikt om te dragen als isolerende, tweede laag. De derde laag, de buitenste laag, biedt bescherming tegen sneeuw, regen en wind en voert het transpiratievocht van de eerste twee lagen verder af naar buiten. De derde laag is de skijas.

Je skijas kan nog zo ademend zijn, als je onderlagen dat niet zijn, wordt je alsnog nat als je gaat transpireren en hierdoor koelt je lichaam snel af.

Extraatjes

Skijassen bevatten extra elementen die handig zijn tijdens de wintersport. Vaak bevatten zijn skijassen voorzien van een klein zakje op de mouw waar je je skipas in kan doen. Je hoeft de skipas er niet uit te halen om deze langs de scanners van de poortjes te halen. De meeste skijassen hebben een (afneembare) sneeuwvanger aan de binnenkant van de jas die ervoor zorgt dat sneeuw buiten blijft. Een (afneembare) capuchon kan prettig zijn bij een sneeuwbui of als het ijzig koud is. Je verliest namelijk veel warmte via je hoofd. Sommige skijassen hebben duimgaten bij de mouwen, zodat de mouwen niet opkruipen als je aan het skiën bent.

Tip

Kies niet voor een al te dikke skijas. Je krijgt het vanzelf warm tijdens het afdalen en de drie lagen zorgen ervoor dat je ook warm blijft als je stilstaat.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.