Skijassen en -anoraks voor dames

Op de piste wil je er graag goed uitzien, maar nog belangrijker is het dat je beschermd wordt tegen kou, regen en sneeuw. Een gave dames skijas maakt jouw outfit compleet en heeft die kenmerken die nodig zijn om je lichaam op de juiste temperatuur te houden. Maar wat zijn die kenmerken?

Lees meer...

Producten 1-24 van 74

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 74

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Skijas versus winterjas

Niet iedere winterjas is geschikt voor de wintersport. Een skijas is zo gemaakt dat je er goed in kan bewegen en dat de transpiratie die daarbij ontstaat snel wordt afgevoerd. De buitenkant van de dames skijas is winddicht en waterafstotend. Vaak bevatten skijassen ventilatiepanelen voor de afvoer van overtollige lichaamswarmte. Deze ventilatiepanelen kunnen over het algemeen open en dicht gedaan worden met een rits, zodat je zelf kunt bepalen of je deze open of dicht wil.

Let op je onderlagen

Een skijas voor dames komt het beste tot zijn recht als ook de onderlagen bewust zijn uitgekozen. Als je je kleed volgens het 3-lagensysteem, dan ga je goed voorbereid de piste op. De eerste laag bestaat uit thermokleding en heeft als doel je lichaam droog en warm te houden. De tweede laag heeft een isolerende functie en voert het transpiratievocht van de eerste laag verder af. Een skipulli, sweater of fleece is geschikt om te dragen als isolerende, tweede laag. De derde laag, de buitenste laag, biedt bescherming tegen sneeuw, regen en wind en voert het transpiratievocht van de eerste twee lagen verder af naar buiten. De derde laag is de skijas.

Je skijas kan nog zo ademend zijn, als je onderlagen dat niet zijn, wordt je alsnog nat als je gaat transpireren en hierdoor koelt je lichaam snel af.

Extraatjes

Dames skijassen bevatten extra elementen die handig zijn tijdens de wintersport. Vaak zijn skijassen voorzien van een klein zakje op de mouw waar je je skipas in kan doen. Je hoeft de skipas er niet uit te halen om deze langs de scanners van de poortjes te halen. De meeste skijassen hebben een (afneembare) sneeuwvanger aan de binnenkant van de skijas die ervoor zorgt dat sneeuw buiten blijft. Een (afneembare) capuchon kan prettig zijn bij een sneeuwbui of als het ijzig koud is. Je verliest namelijk veel warmte via je hoofd. Sommige dames skijassen hebben duimgaten bij de mouwen, zodat de mouwen niet opkruipen als je aan het skiën bent.

Waterdichtheid van skijassen

Als je gaat wintersporten wil je natuurlijk een skijas dragen die warm en waterdicht is. De waterdichtheid van skiijassen wordt gemeten in waterkolom, wat de verschillende waardes inhouden kun je aflezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: Een skijas is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: Een skijas houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de jas uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De skijas blijft ook bij langere sneeuwbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De skijas is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De skijas is bestand tegen zware sneeuwbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Zorg dat de skijas die je meeneemt ademend is en goede ventilatie biedt. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je het minder snel heel warm krijgt en wanneer dat wel het geval is, wordt transpiratievocht afgevoerd naar de buitenlucht. Kortom, de waterdichte laag mag vocht van binnen naar buiten doorlaten, maar niet andersom.

Tip

Kies niet voor een al te dikke skijas. Je krijgt het vanzelf warm tijdens het afdalen en de drie lagen zorgen ervoor dat je ook warm blijft als je stilstaat.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.