Hardloopkleding voor kinderen

Ook voor de jonge renners onder ons is er geschikte hardloopkleding. Je wilt natuurlijk een stoere outfit, maar het is ook belangrijk dat deze lekker zit en bewegingsvrijheid biedt. Lees meer...

Producten 25-44 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 25-44 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat trek je aan?

Als kind ben je volop in de groei en ben je extra gevoelig voor blessures. De juiste hardloopkleding verkleint de kans op deze blessures. Hardloopkleding biedt jou comfort, bewegingsvrijheid en ondersteuning. De kleding houdt je lichaam droog en op de juiste temperatuur. Zorg wel dat je bij koude temperaturen lange hardloopkleding draagt, zodat je lichaam goed warm, wat belangrijk is om blessures tegen te gaan.

Verschillende laagjes

Wat kan je nu het beste aantrekken tijdens het hardlopen? Ga voor verschillende laagjes. Je kan dan een laagje uittrekken als het te warm is of juist iets aantrekken als je het koud krijgt. Trek bijvoorbeeld een thermoshirt of een compressieshirt onder een hardloopshirt aan. Let er wel op dat deze shirts verschillende functies hebben. Een thermoshirt houdt het lichaam op temperatuur, terwijl het compressieshirt zorgt dat de spieren ondersteund worden en energie gespaard wordt. Over het hardloopshirt kun je een hardloopjack aantrekken die je beschermt tegen regen en wind.

De hardloopbroek

Er zijn strakke en wijde hardloopbroeken. De strakke hardloopbroeken worden ook wel tights genoemd en deze zie je bijna bij elke hardloper terug. Dit komt omdat je vrijuit in de broek kan bewegen en je geen last hebt van wrijving of schuring. Natuurlijk zijn er ook lopers die liever een wijdere broek dragen. Geen probleem! Voor hen is het alleen wel van belang dat de broek licht is van gewicht zodat deze zo min mogelijk hindert.

Sportsokken

Je dagelijkse sokken zijn niet geschikt om te dragen tijdens het lopen. Ga voor speciale sportsokken. Deze zijn zo gemaakt dat je voeten droog blijven en beschermd worden tegen wrijvingen en irritaties. Trek de juiste maat aan, want te grote sokken kunnen alsnog wrijving veroorzaken en te kleine sokken kunnen ingegroeide nagels veroorzaken.

Hardlopen op muziek

Wat is er lekkerder dan hardlopen op een goede beat. Het geeft energie en je houdt het hardlopen langer vol. Je vraagt je misschien af waar je je telefoon of iPod moet laten tijdens het hardlopen. De meeste hardloopkleding is daarom voorzien van een klein zakje.

Zorg ervoor dat je goed opvalt op de weg. Trek hardloopkleding aan met reflecterende onderdelen of draag reflecterende accessoires. Zo kunnen je ouders je met een gerust hart in alle weersomstandigheden naar buiten laten gaan.

Heb je nog vragen over hardloopkleding? Stel ze gerust aan onze klantenservice!