Hardloopshirts met lange mouwen

Producten 1-24 van 104

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 104

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij welke temperatuur een hardloopshirt met lange mouwen dragen

Wanneer de temperatuur onder de 15 graden Celcius komt is het verstandig om een hardloopshirt met lange mouwen te dragen. Bij temperaturen onder de 10 graden Celcius kun je beter kiezen voor thermokleding zoals een ondershirt met lange mouwen of thermobroek. Deze hardloopkleding is speciaal gemaakt om de lichaamstemperatuur te reguleren. Bij temperaturen boven de 15 graden wordt vaak gekozen voor een hardloopshirt met korte mouwen of een singlet, ook wel een hardlooptop zonder mouwen genoemd.

Hardloopshirt met hoge hals

Wanneer de temperatuur richting het vriespunt gaat is het belangrijk een hardloopshirt met een hoge hals te dragen om de hals warm te houden. Als de hals koud wordt ga je al snel sneller ademen en dit komt de sportprestatie niet ten goede. Er zijn veel hardloopshirts met een ritssluiting in de hals. Zo kun je de hals goed warm houden en er, als je het warm krijgt, voor kiezen om de rits te openen voor wat verkoeling.

Hardloopshirt met lange mouwen voor dames en heren

Op Plutosport.nl vind je zowel hardloopshirts met lange mouwen voor dames als voor heren. Er zijn zowel hardloopshirts met ronde hals als met ritssluiting verkrijgbaar. Donkerblauw, grijs en zwart zijn de meest voorkomende kleuren, bij de vrouwen heb je ook de keuze uit opvallendere kleuren zoals roze, rood en oranje.

Waar moet het beste hardloopshirt met lange mouwen aan voldoen?

Veel hardloopshirts met lange mouwen zijn voorzien van speciale technologieën die ervoor zorgen dat het transpiratievocht goed wordt afgevoerd. Veel merken hebben eigen technologieën ontwikkeld om deze functie in de harloopshirts te verwerken. Zo gebruikt Nike haar Dri-Fit technologie, Asics de MotionDry en Adidas de ClimaLite. Deze technologieën zijn allen ontwikkeld met hetzelfde doel. Het is belangrijk dat het transpiratievocht goed wordt afgevoerd zodat het hardloopshirt comfortabel en droog blijft aanvoelen. Draag daarom geen katoenen shirt. Deze is gemaakt van holle vezels die het vocht opnemen en niet meer afgeven. Dit zorgt ervoor dat het hardloopshirt nat, zwaar en koud wordt.

Tip

Zorg ervoor dat, wanneer er meerdere lagen worden gedragen, alle lagen transpiratievocht afvoeren. Als één van de lagen dit niet doet, verliezen ook de andere lagen hun functie.

Toch nog vragen over het hardloopshirt met lange mouwen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.