Hardloopshirts met lange mouwen

Als fanatieke hardloper hoef je je niet tegen te laten houden door de kou, hier kun je je op kleden. Voor deze hardlopers hebben wij hardloopshirts met lange mouwen, ook wel longsleeve genoemd. Wij helpen je graag bij het kiezen van het juiste hardloopshirt. Lees meer...

Producten 1-24 van 116

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 116

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij welke temperatuur een longsleeve?

Wanneer de temperatuur onder de 15 graden Celcius komt is het verstandig om een shirt met lange mouwen te dragen. Bij temperaturen onder de 10 graden Celcius kun je beter kiezen voor een thermoshirt. Deze kleding is speciaal gemaakt om de lichaamstemperatuur te reguleren. Bij temperaturen boven de 15 graden wordt vaak gekozen voor een shirt met korte mouwen of een singlet, een shirt zonder mouwen.

Hoge hals

Wanneer de temperatuur richting het vriespunt gaat is het belangrijk een shirt met een hoge hals te dragen om de hals warm te houden. Als de hals koud wordt ga je al snel sneller ademen en dit komt de sportprestatie niet ten goede. Er zijn veel shirts met een ritssluiting in de hals. Zo kun je de hals goed warm houden en er, als je het warm krijgt, voor kiezen om de rits te openen voor wat verkoeling.

Technologie

Veel shirts zijn voorzien van speciale technologieën die ervoor zorgen dat het transpiratievocht goed wordt afgevoerd. Veel merken hebben eigen technologieën ontwikkeld om deze functie in de harloopshirts te verwerken. Zo gebruikt Nike haar Dri-Fit technologie, Asics de MotionDry en Adidas de ClimaLite. Deze technologieën zijn allen ontwikkeld met hetzelfde doel. Het is belangrijk dat het transpiratievocht goed wordt afgevoerd zodat het shirt comfortabel en droog blijft aanvoelen. Draag daarom geen katoenen shirt. Deze is gemaakt van holle vezels die het vocht opnemen en niet meer afgeven. Dit zorgt ervoor dat het shirt nat, zwaar en koud wordt.

Tip

Zorg ervoor dat, wanneer er meerdere lagen worden gedragen, alle lagen transpiratievocht afvoeren. Als een van de lagen dit niet doet, verliezen ook de andere lagen hun functie. Om ervoor te zorgen dat het shirt zo lang mogelijk de vocht afvoerende functie behoudt, is het van belang dat deze op de juiste manier wordt gewassen. Bekijk de wasvoorschriften die op het label in het shirt staan om te achterhalen hoe het shirt gewassen dient te worden.

Toch nog vragen over het hardloopshirt met lange mouwen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.